Olcsó és egyszerű öngyilkos drónt mutattak be az AK-47-esek gyártói

2019. február 24.
1.4011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az orosz illetőségű Kalashnikov Group gyártó - az ő munkáik közé tartoznak ugyebár az AK-47-esek is - egy olyan kis repülővel rukkolt elő, ami leginkább egy öngyilkos drónként írható le.

Egy biztonsági kiállításon mutatták be Abu Dhabiban a KUB-UAV névre hallgató masinát, melynek végsebessége körülbelül a 129 kilométer per órát súrolja, szárnykiterjedése közel 1,2 méter, repülési időtartama pedig nagyjából 30 percre tehető, ami ráadásul majd' 3 kilogrammnyi robbanóanyagot képes cipelni.

Ami miatt kiemelkedik a KUB-UAV az ilyen jellegű próbálkozások közül, az a tény, hogy állításuk szerint kifejezetten olcsó előállítani belőle egy példányt, illetve nem lesz atomfizika a kezelése. A tervek szerint kisebb hadseregeknek fogják árulni világszerte ezeket a drónokat.

Persze a terroristák eddig is megoldották, ha ilyesfajta megoldásra volt szükségük, fogtak egy hétköznapi drónt, majd addig-addig kalapálgatták, míg nem kamikaze-drónt varázsoltak belőle, szóval vélhetőleg ezután is inkább a saját készítésű darabokra fognak hagyatkozni, mintsem egy külsős cégtől vásárolt készülékre.
2 hozzászólás

Levente

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

Bravó. wtf smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

Szomorú hogy mennyire komolyan foglalkozik az emberiség még mindig a hadászattal... szomorú smiley

válasz erre