Rekord: közel kétórás üzemidővel bír az Impossible US-1 drón

2019. március 09.
1.2361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Szilícium-völgyben tanyázó startup, az Impossible Aerospace óriási rekordot tudhat magáénak, lévén az újonnan fejlesztett Impossible US-1 drónjuk akkumulátora brutális üzemidővel bír.

Az Impossibe US-1 ugyanis már a kezdetektől azzal a céllal lett fejlesztve, hogy sokáig a levegőben tudjon maradni, ezáltal például a rendőröknek folyamatos rálátást biztosítson a terepre - közel 120 perces üzemidővel bír, ami a kereskedelmi drónok piacán rekordnak minősül.

Februárban már hatalmas segítséget nyújtott, amikor a kalifornai Campbell városában a Denny's névre hallgató étteremben kezdett fegyverrel hadonászni egy férfi, ezt követően pedig 12 órán keresztül állt szemben a rendőrséggel, míg ő maga el volt barikádozva. A rendőrök szerint sokkal konzisztensebb képet biztosított a drón, mint egy hagyományos helikopter.

Természetesen így rengeteg értékes információhoz jutottak a rendőrök a 12 óra alatt, míg végül a férfi megadta magát. Bár az eset maga már jó ideje történt, magáról az Impossible US-1 drónról csak most osztották meg élményeiket a hatóságok, és van egy olyan érzésünk, hogy ezzel a másfél órás üzemidővel még rengeteg helyen hasznosítani fogják a készüléket.

Továbbá maga a készülék 45 perc alatt feltölthető 75 százalékra, eléri a közel 68 kilométer per órás sebességet, a hatótávja pedig 75 kilométer is lehet. Nem mellesleg akár 2 órán keresztül is képes repülni az Impossible US-1 drón, viszont ha 1,3 kilogrammnál nagyobb súlyt cipel, akkor ez leredukálódik 78 percre. Végezetül pedig optikai szenzorok és FLIR hőkamerák is helyet kaptak a drónon.
1 hozzászólás

rami89

5 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ezt a teljesítményt én is el tudnám viselni. mosolygó smiley

válasz erre