Rizsültető drónnal erősít Kína

2020. május 28.
8921
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Kína vidéki népessége folyamatosan csökken és öregszik, mivel a fiatalok jobb lehetőségek miatt költöznek a városokba, ez pedig munkaerőhiányt hagy a hagyományos mezőgazdaság számára, például a rizsültetésben.

Most az XAG dróngyártó állítása szerint van egy megoldásuk erre a problémára. A társaság ma bejelentett egy új rizsültető drónt, amely nemcsak átveheti a kézi ültetés műveletét, de a munka ezenfelül sokkal gyorsabb is, mint ahogyan azt az emberek végzik.

A gazdálkodók hagyományosan kézzel vetik be a rizsföldet, az XAG pedig ismertette, hogy ez a folyamat hogyan hasonlít az automatizált megoldásához: a vállalat tesztet végzett egy nagy mezőgazdasági demonstrációs helyszínen, Kuangtung tartományban.

Először két munkást kértek öt kilogramm vetőmag kézből történő szétosztására, 25 perc kellett nekik az 1200 négyzetméter lefedésére. Az XAG drone ezután mindössze két perc alatt lefedte ezt a területet. A társaság szerint a drónjuk óránként 50 000 négyzetmétert vet be, és legalább 50 dolgozó munkafolyamatát képes elvégezni.

5 hozzászólás

Levente

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hu basszus ez elég komoly.

válasz erre

rami89

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Főleg azokon a hatalmas hegyeken, meg a másik fajtánál a mocsaras részeken fog nagyon jól jönni!

válasz erre

marco

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Engem az döbbentett meg inkább, hogy két ember bevetett kevesebb mint fél óra alatt egy ekkora területet!

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Sok munkát fognak elvenni a drónok, ami természetesen nem baj, ha ezek az emberek hasznosan tudnak valahol dolgozni továbbra is.

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Aztamindenit ez azért nem gyenge eredmény!

válasz erre