Sokat látott drónos szakértőt helyeznek egy brit egyetem élére

2021. június 16.
70.5411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Mark Westwoodot nevezték ki a brit Cranfield Egyetem Repüléstechnikai Központjának új vezetőjévé, aki csatlakozik a Cranfieldhez - eddig a Connected Places Catapultnál dolgozott ahol technológiai vezérigazgató volt.

Ha minden jól megy, akkor a Cranfieldhez 2021 szeptemberében csatlakozik, A Cranfield Egyetem Repüléstechnikai Központja a világ egyik legnagyobb repülőgép-tervezés, aerodinamika, fejlett modellezési és szimulációs eszközök oktatási és kutatási központja.

Westwood korai karrierjét a QinetiQ-nál töltötte, elsősorban a repülőgép-kutatás és -fejlesztés területén dolgozott számos polgári és katonai technológiai demonstrációs programban. 2010-ben kinevezték a QinetiQ légi osztályának rendszermérnöki vezetőjévé, aki a technológiai projektek széles skáláján dolgozó rendszermérnökök csapatáért felel.

Mark Westwood aztán 2015-ben csatlakozott a Transport Systems Catapulthoz, hogy automatizált és autonóm járműtechnológiákat fejlesztő projekteket vezessen, mielőtt áttérne a CTO pozíciójára, ahol ő vezette a Catapult tevékenységének fejlesztését a drónok és az Advanced Air Mobility területén.

Ez az átigazolás főleg abból a szempontból izgalmas, hogy egy ilyen sokat látott drónos szakértő csatlakozik egy egyetem vezetőségéhez, lévén igencsak ritka jelenség ez. Általában fordítva szokott lenni, miszerint egyetemről mennek át egy nagyobb céghez a szakértők.
2 hozzászólás

Repülős

3 éve, 1 hónapja és 2 napja

Tényleg fura hogy fordított a helyzet! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 1 hónapja és 3 napja

Legalább tudni fogja, miről beszél! röhögő smiley Manapság már az is nagy erény egy tanárnál.

válasz erre