Szigorították a tengerentúli dróntörvényeket, Európára is hasonló szabályozások várnak?

2019. június 02.
8191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bár kicsiny hazánkra nem érvényesek az alábbi szabályozások, de mindenképpen érdekes megfigyelni azt a mértékű szigorítást, amit Kanadában frissiben vezettek be, hiszen nem kizárt, hogy később akár Európában is hasonló törvények lesznek élesítve.

Élből a legfontosabb változtatás, hogy mostantól minden 250 gramm feletti drón reptetéséhez elengedhetetlen a jogosítvány, ami lehet alapszintű, valamint egy speciális engedély is - ez abban változtatja a helyzetet, hogy utóbbival több helyen, többféle drónnal lehet repülni.

Engedély nélkül már konkrétan a hátsókertben sem lehet szabadon drónozni, mert amennyiben a rendőrök kiszúrják ennek ellenkezőjét, azon nyomban megbüntethetnek bárkit, melynek végösszege 250-1000 dollárig terjedhet.

Érdekesség még, hogy eddig alkoholbevitelt követően 8 óráig tilos volt drónozni, mostanra ez viszont 12 órára lett emelve, illetve több helyen is sokkal szigorúbb lett az ellenőrzés, így még azok is sokkal nehezebben repülhetnek például egy reptér környékén, akik egyébként speciális jogosítvánnyal bírnak.
4 hozzászólás

Bandita

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Az biztos hogy 1. legyen hozzá jogsi, 2. legyen beazonosítható, 3. legyenek egyértelmű zónák.

válasz erre

Levente

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Mondjuk 1000 dollárnak tényleg lehet már elrettentő ereje, még odakint is.

válasz erre

rami89

3 hónapja, 3 hete

Jó hogy szabályozva van, kíváncsi leszek a miénkre.

válasz erre

zender

3 hónapja, 3 hete

Ideje már a szabályoknak, nálunk is jön az új, szerencsére.

válasz erre