Óriásdrónokat is bevetnek már szélturbinák jégtelenítésére

2018. augusztus 08.
5811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
A kietlen földek és mezők magányos harcosainak, a szélgenerátoroknak nemcsak az esetenkénti viharokkal kell megküzdeniük, hanem, főleg, ha északi területekről van szó, a gyakori jéggel.

Mivel, a repülőgépekkel vagy más olyan levegőben "élő" eszközökkel ellentétben, melyek jobban érzik magukat a földön, a turbinák nem fognak lejönni hozzánk (ha mégis, akkor baj van), így nehézkesebb a jeget eltávolítani róluk. Kivéve, ha drónt használunk.

Egy Litván cég, az Aerones, ezt orvosolandó kifejlesztett egy masszív, 36 propelleres monstrumot, mely azon kívül, hogy embert is gond nélkül elbír, kábelre kötve, megrakodva jégmentesítő anyaggal potenciálisan örökké fújni tudja a turbinákat ezzel megkönnyítve azon emberek életét, akik ezt a nem veszélytelen munkát eleddig manuálisan voltak kénytelenek elvégezni.

Ehhez hasonló óriásdrónokkal már találkozhattunk korábban tűzoltásnál, mentésnél vagy szállítmányozásnál is bevetettek, és csak idő kérdése volt, hogy az egyre fontosabbá váló zöld energiafarmokon is bevezetik ezeket az elengedhetetlen munkát biztonságosabban és hatékonyabban elvégző gépeket.
nincs még hozzászólás