Szétszedték a DJI Mavic Air 2-t, és kiderült, hogy az alkatrészek mindössze 13%-át teszik ki a drón árának

2020. szeptember 02.
17.5801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Nikkei és a Fomalhaut Techno Solutions együttes erővel darabjaira szedett egy DJI Mavic Air 2-t annak érdekében, hogy kiderítsék, miért is annyiba kerül a kérdéses drón, amennyit a gyártó ráírt, és egészen meglepő tényekkel szembesültek.

Konkrétan azok az alkatrészek, amikből összeáll a drón, mindössze 135 dollárból, azaz 41 ezer forintból kihozhatóak bolti áron. Továbbá arról is megbizonyosodtak, hogy számos alkatrész megtalálható okostelefonokban, még a Mavic Air 2 kamerája is.

Az egyetlen rész, amely kizárólag a Mavic Air 2-re vonatkozik, azok a félvezetők, amelyek a vállalat egyik tisztviselője szerint gondoskodnak a légcsavarokról. A drón néhány drágább alkatrészt is tartalmaz, például az akkumulátor és a kamera.

Értelemszerűen az alkatrészeken is túl vannak olyan aspektusok, ami miatt emelkedik az árcédula, viszont még ennek függvényében is meglepő, hogy az alkatrészek mindössze a teljes ár közel 13%-át teszik ki.
kiderítsék, miért is annyiba kerül a kérdéses drón, amennyit a gyártó ráírt, és egészen meglepő tényekkel szembesültek.'>
3 hozzászólás

Levente

3 éve, 11 hónapja és 14 napja

Értem én hogy sok aspektus van, de annyi, ami kimagyaráz 87%-ot, biztos nem sok. röhögő smiley

válasz erre

Vidoros

3 éve, 11 hónapja és 15 napja

Hát igen, fejlesztési, marketingköltségek és egyebek vannak. De azért 80-90%-ot ez nem tesz ki. röhögő smiley Keményen áraznak sajnos, és így is lesz amíg nem lesz normális versenytárs.

válasz erre

Újfiú

3 éve, 11 hónapja és 15 napja

Ez mindig így van sajnos. Rohadt nagy haszonnal adják, mint a telefonokat is.

válasz erre