Szörnyen agresszív tempóra kapcsoltak a kínaiak a gyilkos drónok gyártása terén

2019. február 10.
1.3251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A fegyverkezés elengedhetetlen részévé váltak mára a drónok, így Kína is igyekszik kivenni ebből a részét, ugyanis olyan drónok fejlesztésébe kezdtek, melyek célzott csapásokat képesek végrehajtani a harcmezőn.

A gyilkos drónok mellett olyan pilóta nélküli repülőket is exportálnak Ázsia, Afrika és a közép-nyugati harctereire, melyek tömve vannak AK-47-esekkel. Az Egyesült Államok nemzeti biztonsági központja úgy gondolja, hogy Kína ezzel a hihetetlenül agresszív fegyverkezéssel veszélyt jelenthet a globális békére.

Gregory C. Allen, az USA egyik biztonsági főbenjárója kiemelte, hogy míg az amerikaiak technológiája kimerül abban, hogy az adott célpont felett köröz a drón, addig Kína egyre közelebb és közelebb kerül a halálos gépezetek megalkotásához, például a Blowfish A2 repülőjükkel, amit akár gépfegyverrel vagy rakétákkal is fel lehet szerelni.

Továbbá Allen elmondta, hogy míg a mostani generációs drónokhoz azért kell egy pilóta, addig a kínaiak teljesen autonóm darabokon dolgoznak. Jelenleg megoszlanak a vélemények a felsőbb körökben, hogy az ilyesfajta technológiák fejlesztését felfüggesszék-e. Korábban az angolok produkáltak hasonló megmozdulást.
2 hozzászólás

Újfiú

5 éve, 7 hónapja és 16 napja

Azért az USA helyében nem annyira kritizálnám Kínát ezen a téren... mosolygó smiley

válasz erre

Levente

5 éve, 7 hónapja és 17 napja

Nem hogy leépítenék a hadászatot inkább... wtf smiley

válasz erre