Tavaly egy drónt hibáztattak egy repülő lezuhanásáért, most kiderült, hogy kamu az egész

2019. április 04.
1.1561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Körülbelül egy évvel ezelőtt történt, hogy egy szuperkönnyű repülő lezuhant Rod Vaughan irányítása alatt, aki azon nyomban egy drónra fogta az egész balesetet, a média pedig szépen lassan tényként kezdte el átvenni ezt az infót.

Valószínűleg közre játszik az is, hogy Vaughan egyébiránt publicistaként is dolgozik, ami esetleg mélyítette az újságírókban a szavahihetőségét, azonban, mint a legtöbb olyan esetnél, ahol egy drónra kennek egy balesetet, úgy itt sem volt bizonyíték.

Sokan már akkoriban is kételkedtek a hír hitelességében, azonban most egy az Új-Zéland Polgári Repülési Hatósága által publikált nyomozási jelentés felgöngyölítette az ügyet, hiszen a jelentés kimondja, hogy drónnal való ütközésnek nyoma sincs, ellenben a műanyag polimer szélvédő színe elszíneződött az eredeti átlátszóságtól.

További laboratóriumi vizsgálatok során kimutatták az ultraibolya (UV) lebomlását a külső felület felső területein, az UV-degradáció pedig befolyásolhatja a polimer kötési tulajdonságait, amely hirtelen meghibásodást okozhat. Lényeg a lényeg, Vaughan repülőjének lezuhanásáról nem egy drón tehet.
3 hozzászólás

Levente

5 éve, 5 hónapja és 21 napja

Az ilyenek keltik a drónozók rossz hírét. szomorú smiley Így is elég sok felelőtlen béna van, nem kéne még pluszban tetézni.

válasz erre

Bandita

5 éve, 5 hónapja és 21 napja

No comment. wtf smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 5 hónapja és 21 napja

Azért kemény egy ilyet bekamuzni. szomorú smiley

válasz erre