Tengeralattjáró drónon dolgozik a londoni Oceanways

2021. szeptember 16.
128.8981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy brit fejlett mobilitási startup kormányzati támogatást nyert el a hidrogénüzemű, kibocsátásmentes teherhordó drónjának fejlesztéséhez, amelyet szállítási feladatokra terveznek.

A londoni Oceanways fenntartható, víz alatti, légénység nélküli járműveken dolgozik, amelyek működés közben több célt is szolgálhatnak. A most fejlesztés alatt álló, hidrogéncellás meghajtású autonóm drón a kialakított hajózási útvonalak alatt fog futni, ahol felszívja a lebegő mikroműanyag-szennyeződést is.

A drón érzékelői elősegítik az előre meghatározott navigációs parancsok végrehajtását, és adatokat gyűjtenek a folyamatos működés javítása és a tengeri kutatás érdekében minden küldetés során. Szükség esetén viszonylag sekély járatokon is hajókázhatnak, amelyekre a nagyobb hajók nem képesek.

A tengeri árufuvarozásban domináns óriási konténerhajók helyettesítése helyett az Oceanways azt tervezi, hogy a készüléket gyors útvonalakon üzemelteti, bizonyos árukat szállítva egyes kikötők között.
3 hozzászólás

rami89

2 éve, 9 hónapja

Legalább többet tudnánk meg a tengerekről ha sok ilyen lenne. Mert most szinte semmit nem tudunk, pedig kéne.. szomorú smiley

válasz erre

Repülős

2 éve, 9 hónapja

Biztos könnyebben fog odalent kutakodni mint az emberek. Király cucc!

válasz erre

Levente

2 éve, 9 hónapja

Tök menő.

válasz erre