Történelmi pillanat: most először szállítottak drónnal tüdőt egy páciensnek!

2021. október 15.
104.3311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Mindössze hat percig tartott, ezzel a Toronto Western Hospitalból a Toronto General Hospitalba történő sikeres repülés bebizonyította, hogy a drónok segítségével gyorsan és biztonságosan lehet tüdőt transzplantációra szállítani.

Alain Hodak, egy 63 éves mérnök az első ember a történelemben, aki tüdőt kapott egy szállító drón segítségével. A szállítás szeptember 25-én történt Torontóban, és a drón helyi idő szerint hajnali 1 óra körül landolt a Toronto General Hospital tetején - számolt be róla a CBC.

A torontói nyugati kórházból induló drónrepülés mindössze hat percig tartott, de 18 hónapos tervezés és előkészítés kellett hozzá. Az Unither Bioélectronique mérnökeinek egy olyan könnyűszerkezetes szállítótartályt kellett kifejleszteniük, amely képes elviselni a rezgéseket, a magasság és a légnyomás hirtelen változásait és egyéb környezeti tényezőket.

A csapat bábucsomagokkal gyakorolt, ejtési teszteket végzett, és a szénszálas konténert vészhelyzeti ejtőernyővel és GPS-rendszerrel szerelte fel.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Chuck

2 éve, 7 hónapja és 27 napja

Ez igen!

válasz erre

Repülős

2 éve, 7 hónapja és 27 napja

De komoly! mosolygó smiley

válasz erre

rami89

2 éve, 7 hónapja és 27 napja

De jó. mosolygó smiley Remélhetőleg a beültetés is sikeres volt!

válasz erre