Továbbra is gyakoriak az amerikai erdőtüzek oltását akadályozó drónok

2018. augusztus 02.
5001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
A nyári bozót-, illetve erdőtüzek nem számítanak ritkaságnak a szárazabb, melegebb éghajlatú országokban, viszont ritkán történik nagy kár, hisz a tűzoltók a legtöbb esetben, időben ki tudnak érni és meg tudják fékezni a lángokat.

Manapság viszont számítani kell a Drónerekre is, akiknek szó szerint feltüzeli a kalandvágyukat a több hektárnyi égő terület, és elfoglalják gépeikkel a légteret. Pontosan emiatt kellett Nyugat Colorado-ban egy óráig tehetetlenül várniuk a tűzoltóknak, mivel egy illetéktelen drónnak hála nem tudták a tűzoltó repülőgépüket bevetni.

A tűz egy állandó odafigyelést, és irányítás igénylő esemény, ezért minden elvesztegetett perc további károkhoz vezethet, bár ez a tény, úgy fest, nem sok Drónernek egyértelmű.
Mivel drónt nagyon messziről is lehet már irányítani, eléggé nehéz becserkészni ilyen esetben a pilótákat, úgyhogy az FAA (Federal Aviation Administration) a B4UFLY applikációnak használatát várja el minden felelősségteljes Drónertől, mely segítségével lehet látni, hogy épp hol van időleges repülési tilalom.
nincs még hozzászólás