Úgy tűnik, Franciaországban ismét használhatnak drónokat a rendőrök

2022. január 22.
84.6942
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A francia rendőrség ismét használhat drónokat megfigyelésre és bizonyos más bűnüldözési célokra, lévén döntést hozott az ország alkotmányos hatósága, véget vetve ezzel a tevékenység közel két éve tartó jogi tilalmának, amely a magánélet megsértésének kockázatára hivatkozott.

Franciaország legfelsőbb jogi szerve jóváhagyta a parlament által a múlt hónapban elfogadott törvényjavaslat nagy részének jogszerűségét, amelynek célja, hogy a francia rendőrség ismét használhasson drónokat tömegmegfigyelésre, megfigyelésre és egyéb bűnüldözési tevékenységre.

Korábban a bűnüldözés során készített videók használatát lehetővé tevő jogszabályokat blokkolták. A tiltások középpontjában az állt, hogy a törvény túlságosan hiányos volt, és így nem biztosította az emberek magánélethez való alkotmányos jogainak tiszteletben tartását.
3 hozzászólás

Levente

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Ennek témának sem kellene lennie. Szörnyű hogy ez a mostani világ ilyen nagyon önérzetes, hogy már a zsaruk sem dolgozhatnak rendesen..

válasz erre

Chuck

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Fura lenne ha a rendőrség nem nyomozhatna a magánélet megsértésének kockázata miatt. röhögő smiley Nem is értem hogy lehetett ez egyáltalán probléma náluk.

válasz erre

Bandita

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Nyilván így ésszerű.

válasz erre