Új rekordot állított fel az Airbus a Zephyr HAPS napelemes drónjával

2021. október 11.
11.6961
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Airbus bejelentette, hogy a Zephyr napelemes nagy magasságú drónos rendszere (HAPS) befejezte az arizonai tesztjeit, melyeket nyáron folytattak le - a kísérleteket alacsonyabb és sztratoszférikus magasságban is elvégezték.

Ez utóbbi egy olyan küldetéssel járt, amely az Airbus szerint új világrekordot állított fel a Zephyr napelemes HAPS drónja esetében a 23,2 kilométeres repülési magasságával. Az összesen hat járatból álló tesztsorozat - köztük kettő a sztratoszférában - főként a drón állóképességének bizonyítására összpontosított.

Ezek közül a legfontosabb az "Optikai fejlett földmegfigyelési rendszer a Zephyr számára" névre hallgató hasznos teher, amelynek célja, hogy azonnali, megszakítás nélküli és fokozott helyzetfelismerést biztosítson a felhasználóknak.

Az Airbus elmondta, hogy a kísérletek célja, hogy bemutassák a repülőgép hasznosságát a potenciális üzleti, kormányzati és védelmi ügyfeleknek a korlátozott légterek feletti járatok során, valamint a kereskedelmi légiforgalommal közösen.
3 hozzászólás

Bandita

1 hete

Ejha.

válasz erre

rami89

1 hete

Na az nem semmi, a repülők se mennek olyan magasan!

válasz erre

Újfiú

1 hete

De durva, ott már milyen körülmények lehetnek.

válasz erre