Vitorlás drónokkal vizsgálnak olyan óceánrészeket, ahol ember nem jár - íme a SailDrone

2019. november 20.
1.4011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A hírünkben szereplő drón alany éppenséggel nem repül, ellenben elképesztően hasznos és előremutató munkát végez - bemutatkozik a SailDrone, a vitorlás drón, amely a Föld óceánjait hivatott vizsgálni.

Jelenleg nagyjából 20 ilyen van világszerte telepítve, azonban a tervek között szerepel, hogy az elkövetkezendő években körülbelül 1000 SailDrone legyen üzembe helyezve a vizeken. A szenzorokkal megpakolt készülékek olyan helyeken vizsgálódnak, ahová ember nemigen jár, például az Antarktisz jéghideg vizein.

Átlagosan naponta 100 kilométert tudnak haladni a kütyük, melyeket a szél és a Nap hajt, ráadásképp kifejezetten hordozható is. Emberi beavatkozás révén lehet adni neki úti célt, akár többet is. A projekt már lassan egy éve él, és olyan helyekről is adatot tudtak gyűjteni, ahol eddig ember nem túlzottan fordult meg, ez pedig óriási ütőkártya lesz az időjárás és az éghajlatok megértésében.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Repülős

4 éve, 9 hónapja és 15 napja

Újabb nagyszerű felhasználási mód!

válasz erre

Levente

4 éve, 9 hónapja és 15 napja

Csak sikerüljön is a javunkra fordítani a megszerzett tudást. Mert tök jó meg minden, csak minek, belebuktunk a természettel együtt élésbe...

válasz erre

Direktor

4 éve, 9 hónapja és 15 napja

Nagyon menő cucc! meglepett smiley

válasz erre