Vízről indítható drónon dolgozik két francia cég

2021. október 16.
61.6181
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Két francia vállalat egyre közelebb kerül egy olyan eszköz tökéletesítéséhez, amely lehetővé teszi a haditengerészeti erők számára, hogy kis UAV-ket indítsanak a felszínről vagy a vízfelszín alól, az általuk járőrözött vízfelületekről.

A francia tengerészeti védelmi vállalat, a Naval Group összefogott a Diodon dróngyártó startuppal, hogy egy speciális, kompakt UAV-t adaptáljanak a haditengerészet, a parti őrség és más, a tengereken rendfenntartó erők vízi bevetésére.

A partnerek már együtt dolgoztak a jármű jelenlegi változatával a használati forgatókönyvek során, és jövőre tervezik a következő generációs hardver fejlesztésének tesztelését. Természetesen máshol is számos projektet indítottak már olyan drónok kifejlesztésére, amelyek képesek a vízből a levegőbe (és egyes esetekben újra és újra vissza a vízbe) való átmenetre.

A Naval Group és a Diodon készüléke azonban közel áll egy olyan speciális UAV bevetéséhez, amely tengeralattjárókról vagy hajókról indítható, és szinte azonnal megkezdheti a légi feladatok végrehajtását, a kizárólag légi nagy teljesítményű quadcopterek minden technikai és repülési képességével.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Kell!!

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Tök jó cuccok!

válasz erre