5+1 dolog, amit a Wing drónos szállítócégről tudni érdemes

2022. június 18.
164.9741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
2020 és 2021 határozottan nagy év volt a Wing kézbesítő drónok számára, és úgy tűnik, 2021 sem lassul. A Wing a Google testvérvállalata, amely 2018-ban vált ki a Google X-ből (akkor még Project Wing néven), és vált önálló Alphabet-vállalkozássá. Azóta pedig teljes gőzzel halad. A Wing, amely az amerikai kiszállításokat elsősorban a virginiai Christiansburgbe összpontosítja, azt mondta, hogy a koronavírus okozta zárlatok kezdete óta ötször megugrott a drónnal szállítani kívánt termékek iránti kereslet az ügyfelek részéről.


A vállalatnak van néhány partnere, köztük a Fedex, a Walgreens és a Sugar Magnolia nevű kis kiskereskedő, akik a Wing szállítási programjára feliratkozó Christiansburg lakosok otthonába szállítanak termékeket. A koronavírus óta a Wing kibővítette a kiszállítási termékeket olyan háztartási cikkekkel, mint a tészta vagy a bébiétel. Soha nem láttad még személyesen a Wing kézbesítő drónokat? Kíváncsi vagy a kialakításukra? Íme 6 dolog, amit a Wing kézbesítő drónokról tudni kell:

1. A Wing kézbesítő drónok valójában nem szállnak le a földre a csomagok kézbesítésekor

A Wing drónok a kézbesítés helyszínére repülnek, de a lábaik valójában soha nem érnek földet. Ehelyett a drón lebegésbe lassul, majd függőlegesen leereszkedik körülbelül 7 méter magasra a talaj fölé, amely után egy kötélszerű mechanizmus segítségével leereszti a csomagot.

Amint a drón érzékeli, hogy a csomag érintkezik a talajjal, a drón kampója automatikusan elengedi a csomagot. Ez két problémát is megold: az ügyfelek biztonságos távolságban maradhatnak a dróntól, és nem kell a forgó rotorok közelébe kerülniük. Az ügyfeleknek pedig nem kell semmiféle leszállóhelyi infrastruktúrával rendelkezniük otthonukban.

2. És nem szállnak le a csomagok átvételéhez sem

Egy üzletnek, amelyik csomagot küld ki kézbesítésre, szintén nincs szüksége leszállóhelyre. A kereskedőktől történő áruátvétel folyamata nagyon hasonló a vásárlóknak történő leadáshoz. A kiszállítandó árucikk átvételéhez a drón az átvétel helyére repül, és ugyanott lebeg a föld felett, leereszt egy kötelet, hogy a kereskedő egy speciális kampóra helyezhesse a csomagot.

5+1 dolog, amit a Wing drónos szállítócégről tudni érdemes - 2. kép

Ezután a drón visszahúzza a kötelet, és repüléshez rögzíti a csomagot, hogy az elindulhasson a vásárlókhoz.

3. A drónok 30-40 méter magasan repülnek a föld felett

A legtöbb drónrepülés 30-40 méter magasságban történik a föld felett. Ez valamivel kevesebb, mint a franciaországi Párizsban található Diadalív vagy az illinois-i Chicagóban található Víztorony magassága.

Elméletileg ez elég magas ahhoz, hogy elkerüljék a fákat és egyéb akadályokat a földön, de elég alacsony ahhoz, hogy elkerüljék a pilóta nélküli repülőgépeket, amelyek jellemzően nem repülnek ilyen alacsonyan.

4. A szárnyas drónok ADS-B-vel vannak felszerelve

A Wing drónok a földi ADS-B vevőkészülékeket használják a földi ADS-B vevőkészülékeket, hogy elkerüljék az ütközéseket a pilóta nélküli repülőgépekkel (amelyek jellemzően ADS-B adókészülékeket hordoznak).

A Wing kísérleteket is folytat annak feltárására, hogy a fedélzeti ADS-B vevőkészülékkel felszerelt drónok hogyan képesek automatikusan észlelni és elkerülni más légi járműveket.

5. A repülőgép váza könnyen eltörhet

A Wing drónok könnyű légiszekrényét hab és törékeny alkatrészek borítják (ez azt jelenti, hogy egy ütközés esetén a légiszekrény inkább darabokra törik, minthogy egyben maradjon és deformálódjon a lezuhanáskori formájára). Igen, ennek így kell lennie, hogy növelje a biztonságot, ha a drón a földre zuhan.

5+1 dolog, amit a Wing drónos szállítócégről tudni érdemes - 3. kép

Mert míg alapvetően máshol problémát jelentene ez, hogy könnyen eltörhet a váz, de itt azt kell látnunk, hogy mindennek megvan a pozitív hatása - ahogyan egyébként ennek is.

5+1. Mindenféle meglepő dolgot szállítanak

A Wing drónjai többek között könyvtári könyveket, gyógyszereket, sült csirkét, Chipotle burritót és forró kávét szállítottak már ki. Ez utóbbi kihívásnak tűnik, nemdebár? Nos, a Wing azt ígéri, hogy a repülőgép egyedi kialakítása lehetővé teszi, hogy stabilan, kiömlés nélkül tartsa a csomagot.

És mivel az idő abszolút őket igazolja, hiszen a folyamatos fejlődések következtében újabb és újabb csomagtípusokat alkalmaznak, így kijelenthetjük, hogy igazán diverz az a működési terület, amelyen a Wing képviselteti magát. És ez lenyűgöző a mai piaci helyzetben.

Ezek lennének hát azok a pontok, amelyek miatt szerintünk a Wing nagyot megy mostanság, és amiket érdemes tudni a Google drónos szállítócégéről. Osszátok meg velünk mindenképp a véleményeteket a kommentszekcióban, várjuk kíváncsian, mit gondoltok a felsorolt pontokról!
5 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 11 hónapja

Nem is tudtam hogy ez Google projekt! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

1 éve, 11 hónapja és 4 napja

Az egyik leginkább fejlődő cég az iparban, rengeteg mindenben vannak jelen.

válasz erre

Újfiú

1 éve, 11 hónapja és 4 napja

Nagyon jó kis összefoglaló, köszönjük!

válasz erre

Chuck

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Nem véletlenül terjednek annyira, ki van dolgozva ez a működés rendesen! mosolygó smiley

válasz erre

Levente

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Nagyon figyelemre méltó cég!

válasz erre