Bejelentések tömkelegében - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2022. szeptember 17.
64.2811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ismételten túl vagyunk egy hónapon, és bizony újdonságokból nem volt hiány - számos új drónbejelentés, esemény és egyéb finomság érkezett a drónvilágból, melyeket szépen listáztunk az alábbiakban. Lássuk a legérdekesebb, legizgalmasabb információkat, amelyek az utóbbi egy hónapban érkeztek a drónok kapcsán!


Egy dél-koreai szigeten 2025-ben indulhat a légi taxi szolgáltatás

A dél-koreai Jeju-sziget 2025-re légi taxi szolgáltatás bevezetésére készül, ami az első lépés a népszerű turisztikai célpont azon tervében, hogy a városi légi mobilitási (UAM) szolgáltatásokat rutinszerű közlekedési lehetőséggé tegye a nyaralóhely környékén.

A légi taxi és a jövőbeli UAM-szolgáltatások bevezetésére vonatkozó tervekről a The Korean Herald számolt be, amely részletesen bemutatta a kezdeti műveleteket, amelyek a Jeju három, nagy forgalmú helyszíne közötti tengerparti útvonalakon zajlanak. A különleges önkormányzati tartományként igazgatott Jeju Dél-Korea első régiójaként seretné bevezetni az újgenerációs elektromos légi közlekedést.

Bemutatkozott a DJI Avata

A DJI Avata célja, hogy bárki számára elérhetővé tegye az első személyből történő (FPV) repülést, a lehető legegyszerűbb és legzökkenőmentesebb élményt nyújtva. A DJI szerint a kompakt kialakítás a sebességre és a mozgékonyságra épül, és a beépített propellervédők ellenére mindössze 410 grammot nyom.

A DJI az Avata akkumulátoronként akár 18 perces repülésre is képes, és a drónt számos biztonsági funkcióval látták el. 249.990 forintos árcédulával rajtol a drón, de nagyobb csomagokban is lecsaphatunk rá, 499.990 és 614.990 forintért.

Nézd nagyban ezt a videót!





Leleplezték az Autel Evo II V3 szériát

A friss EVO II V3 sorozat olyan fejlesztéseket tartalmaz, mint a nagyobb felbontású képalkotó rendszerek vagy épp a javított képminőség gyenge fényviszonyok mellett. A további módosítások közé tartozik a továbbfejlesztett hőelvezetés, ezzel a tartósság növelése a cél, de a multi-GNSS helymeghatározási képesség érkezik a pontosabb repülés érdekében.

Külön említendő az előző szériánál tapasztalt képátviteli távolság problémáinak felismerése és fejlesztése, várhatóan sokkal nagyobb távolságból is megfelelő jelátvitelt kapunk majd a kijelzőnkre. Összesen hat új EVO II modell került bemutatásra az IFA 2022 kiállításon, név szerint az EVO II Pro V3, az EVO II Pro RTK V3, az EVO II Dual 640T RTK V3, az EVO II Dual 640T V3, az EVO II Pro Enterprise V3 és az EVO II Dual 640T Enterprise V3.

Bemutatkozik a Teledyne Flir új fejlesztése, a Siras

Bemutatta a Teledyne FLIR legújabb fejlesztését, az elsősorban közbiztonsági és ipari ellenőrzési célokra szánt Siras-t. Az új fejlesztés professzionális megoldásokat kínál kompakt formában, ennek megfelelően tartalmaz a normál, 128-szoros zoomra képes 16 MP-es kamera mellett kettős radiometrikus hőkamerát is, IP-54 védelemmel rendelkezik, és FLIR MSX technológiát is tartalmaz, ami a megszokott a látható kép és hőkép egyesítésénél sokkal szebb képet mutat.

A leginkább ipari és közüzemi ellenőrzésekre, közbiztonságra, tűzoltásra, valamint kutatási és mentési feladatokra optimalizált Siras szállítása 2022 negyedik negyedévében kezdődik meg az Egyesült Államokban, európai bevezetésről még nem esett szó, de nyilván nem kell rá sokat várni.



42 gyanúsítottat csukhatnak le egy csempészési ügy kapcsán

A texasi bűnüldöző hatóságok 42 embert tartóztattak le egy állítólagos bűnszövetkezetben, amely drónt használt kábítószer csempészésére állami börtönökbe - köztük egy rabot is, akit most életfogytiglani börtönbüntetés fenyeget a szerepe miatt.

A texasi büntető igazságügyi minisztérium (TDCJ) jelentette be a letartóztatásokat, és közölték, hogy mind a 42 gyanúsítottat szövetségi összeesküvésre vonatkozó törvények megszegésével vádolják, mivel drónok segítségével csempésztek kábítószert állami börtönökbe.

Speciális dróntanúsítványt kap a Volatus

A Volatus Aerospace drónos szolgáltató, hardver- és képzési vállalat különleges tanúsítványt kapott a tengerentúli Transport Canada szabályozó hatóságtól, hogy a látóhatáron túli (BVLOS) küldetéseket repülési megfigyelő nélkül végezhesse.

A BVLOS-missziókra vonatkozó különleges repülési üzemeltetési tanúsítvány megszerzése során - a vállalat szerint ez az első ilyen jellegű tanúsítvány Kanadában - a Volatus a FlightOps Ltd. által kifejlesztett autonóm drón-üzemeltetési rendszert integrálta.
4 hozzászólás

Bandita

1 éve, 8 hónapja és 18 napja

Semmi innováció, semmi újdonság... szomorú smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nagy mozgás volt most a dróniparban (is), mondjuk sokat lökött rajta az IFA.

válasz erre

Újfiú

1 éve, 8 hónapja és 18 napja

Izgalmas időszak volt most ez! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 18 napja

Tök jó hetek voltak, sok minden volt most.

válasz erre