DJI, DJI mindenütt - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2022. augusztus 14.
234.8351
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Megint csak túl vagyunk egy hónapon, ami ismét csak egyet jelent - elhoztuk nektek az elmúlt 4 hét legfontosabb, legizgalmasabb, legérdekesebb drónos fejleményeit. Értelemszerűen volt megint bőven történés az iparágon belül, úgyhogy volt bőven miből csemegézni!


A Fehér Ház bekeményít a drónelhárításban

Az amerikai törvényhozók, sőt, még a nagy sportszervezetek is támogatják a Biden-kormány felhívását, hogy olyan jogszabályokat hozzanak létre, amelyek kibővítenék azon szereplők számát, akiknek engedélyezik a drónok elleni intézkedéseket az UAV-k által jelentett potenciális fenyegetések semlegesítése érdekében.

A képviselőház belbiztonsági bizottsága által tartott meghallgatásokon számos amerikai kormányzati tisztviselő és törvényhozó fejezte ki támogatását a drónellenes kapacitások kiszélesítését célzó törvények elfogadása mellett. Ezeket eredetileg áprilisban vázolta fel a Fehér Ház a belföldi pilóta nélküli légi járművek elleni nemzeti cselekvési tervében.

Leakelt videón láthatjuk a DJI cinewhoop FPV drónját

Egy kiszivárgott videó újabb pillantást vetett a DJI Avata-ra, a DJI pletykált FPV (first-person view) drónjára, amelyet a jelentések szerint úgy terveztek, hogy a kompakt, úgynevezett "cinewhoop" kialakításnak köszönhetően beltérben is repülhető legyen.

DJI, DJI mindenütt - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

Az Avata a DJI FPV, a vállalat tavaly megjelent első first-person drónjának, a DJI FPV-nek a megjelenését követi. A megbízható drónszivárogtató @OsitaLV által közzétett videón úgy tűnik, hogy a drónt a DJI mozgásvezérlőjével irányítják, amely korábban a tavalyi első FPV drón mellett volt elérhető.

A DJI Avata FPV drón bekerült az FCC adatbázisba

A világ legnagyobb fogyasztói dróngyártójának CineWhoop-stílusú mini FPV terméke már nem pletyka - a DJI Avata ma felbukkant az FCC adatbázisában, ami arra utal, hogy hamarosan bejelenthetik a megjelenési dátumát. Az Avata mellett az új DJI Goggles 2 és az O3 Air Unit is megjelenik.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC), mint azt valószínűleg tudjátok, egyedi kódokat ad ki a vállalatoknak a piacon lévő vezeték nélküli termékek azonosítására. Az amerikai kormányhivatal sokféle szempontból veszi szemügyre a különböző termékeket, alapvetően arról győződik meg, hogy az eszköz által kibocsátott vezeték nélküli jelek az elfogadott határértékeken belül vannak-e, és összhangban vannak-e az amerikai kommunikációs törvényekkel és szabályozásokkal.

Jön a DJI Inspire 3? Kiszivárgott egy új kép!

Ha a kiszivárgott információk és képek aránya jelzi a termékfejlesztés előrehaladását, akkor úgy tűnik, hogy a DJI gyorsan halad előre a pletykált Inspire 3 filmkészítő drónjával, miután nemrég egy további fotó jelent meg egy meglehetősen dobozos kinézetű járműről.

A képet, amelyről úgy tűnik, mintha egy videófelvétel lehetett volna, gyors egymásutánban tették közzé a Twitteren a termékeny kiszivárogtatók @DealsDrone és @OsitaLV. Mindketten friss információkat és grafikákat szolgáltattak a pletykált Inspire 3-ról, és számtalan tippet más DJI járművekről a múltban.Féláron vásárolta fel az AgEagle a senseFly-t

A drónipar, ahol csak 2021-ben több mint 40 fúzió és felvásárlás történt, jól teszi, ha megfogadja az AgEagle Aerial Systems tanácsait mind a felvásárlások, mind a tárgyalási stratégia terén. A kansasi székhelyű AgEagle, amely kereskedelmi mezőgazdasági dróngyártó cégként indult, tavaly akvizíciós hódító útra indult, hogy teljes körű drónmegoldásokat kínáló céggé váljon.

A zsákmányok közé tartozott az érzékelőspecialista MicaSense és a merevszárnyú drónokat gyártó senseFly. Mindkettő az európai székhelyű Parrot drónkonszern fegyvertárából került ki. Készpénzes és részvényügyletek repesztettek, egyenként 23 millió dollár értékben.

Partnerség született a Zipline és a NASA között

Az azonnali logisztikára és drónkiszállításra specializálódott Zipline partnerséget kötött az amerikai űrkutatási ügynökséggel, a NASA-val, hogy megvizsgálják az UAV-k és a fejlett légi mobilitás (AAM) járművek és szolgáltatások jövőbeli működését, különösen azokat, amelyek egyszerre több autonóm járművet használnak.

A NASA közölte, hogy az űrmegállapodásról szóló törvényen keresztül hivatalossá tette az együttműködést, hogy megvizsgálja és megtervezze, hogyan működhet a következő években és évtizedekben a szállítási drónokat és a légi taxikhoz hasonló AAM-szolgáltatásokat magában foglaló légi tevékenység.

Amerikai és japán alkatrészeket találtak egy orosz megfigyelő drónban

Az orosz drónok, amelyek az ukrán csapatok célba juttatását segítik, nyugati technológiával és a világ minden tájáról származó alkatrészek felhasználásával készülnek - ezt az állítást Ukrajna azután terjesztette elő, hogy levetkőztette az Oroszországtól zsákmányolt megfigyelő drónt. A CNN újságírói nemrég közelről is megnézhették az Orlan-10 típusú merevszárnyú drónt, amelyet a szentpétervári székhelyű Special Technology Center fejlesztett ki az Orosz Fegyveres Erők számára.

DJI, DJI mindenütt - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 3. kép

Egy ukrán műszaki hírszerző tiszt szerint az Orlan-10 egy "Made in the USA" áramköri lapot használ, amely képes a mobiltelefonok jeleit pontosan bemérni - ez a felderítési technika még hatékonyabbnak bizonyulhat, mint a fedélzeti vizuális kamera használata valakinek a bemérésére.

Drónvadászok lesznek a FIFA-világbajnokságon

A katari belügyminisztérium és a 2022-es FIFA-világbajnokság biztonsági és védelmi műveleti bizottsága (SSOC) úgy döntött, hogy egy amerikai drónelhárító szakembert vesz fel a közelgő játékok biztosítására. A Utah állambeli Fortem Technologies idén novemberben lesz jelen az arab országban, hogy valós idejű légtérismeretet biztosítson, valamint felderítse és legyőzze a veszélyes drónokat.

Számos ország és szervezet jelentette be, hogy segítséget kíván nyújtani Katarnak a 2022-es FIFA-világbajnokság biztosításában. Tekintettel azonban a gazember drónok növekvő fenyegetésére, ezek az előkészületek nem lennének teljesek a drónok elleni technológia nélkül, amely a régió főbb helyszínein és eseményein jelen van.
3 hozzászólás

Újfiú

10 hónapja, 1 hete

Jó lapos hetek vannak mögöttünk...

válasz erre

Levente

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nagyon nagy a csend a hobbiszférában... Olyan fura pedig hát nyár van, ha valamikor, akkor most kéne pörögnie a drónoknak...

válasz erre

Chuck

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Uhh tényleg nagyon zsizseg a DJI.

válasz erre