Filmek, amikben a drónok központi szerepet játszanak

2021. május 29.
88.1241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Rég foglalkoztunk utoljára azon filmek halmazával, melyek valamilyen formában drónt vonultattak fel a cselekmény egy pontján, azonban most igyekszünk egy nagyobbat meríteni. Aktuális cikkünkben olyan mozgóképeket vettünk sorra, melyek konkrétan a drónozás köré épülnek, ergo a drón valamiféle központi szerepet játszik a sztoriban. Igen ám, de azonban ismerjük a hollywoodi trendeket, a legtöbb esetben nem éppen a békés hobbidrón-felhasználásról szólnak, úgyhogy aki azért tekintené át a cikket, hogy nagyon kedves és szívmelengető drónos filmekkel fog találkozni az alábbiakban, azokat el kell keserítsük. Akik viszont kíváncsiak behatóbban, hogy milyen filmek is születtek Hollywoodban eme témával kapcsolatban, azoknak jó olvasást kívánunk!


Fontos megjegyezni továbbá, hogy az alábbiakban nem végig olyan filmeket fogunk sorolni, amik elejétől végéig drónokat vonultatnak fel a cselekmények során. A listában inkább olyan pontokat tüntetünk fel, melyekben a pilóta nélküli gépek akármilyen formában fókuszba kerülnek.

Drone (2017)

Hogy, hogy nem, készült egy film, ami már címében teljes mértékben leírja, hogy miről lesz szó. A nemes egyszerűséggel Drone címre keresztelt 2017-es film egy katonai drón-vállalkozóról szól, akinek a találkozása egy pakisztáni üzletemberrel súlyos és halálos események sorát idézi elő egyik pillanatról a másikra. Ne aggódjatok, leírva jobban hangzik, mint a gyakorlatban...

Tipikus B-filmről van szó, annak legtöbb negatívumával egyetemben, és ha eltekintünk egy pillanatra attól, hogy alapvetően szeretjük a drónokat, már a címválasztás is elég szerencsétlen - legalábbis sok mindennek lehet nevezni, csak éppenséggel kreatívnak nem.

Nézd nagyban ezt a videót!




A főszerepben egyébiránt Sean Bean tetszeleg (A gyűrűk ura, Trónok harca), aki igazából hozza a kötelezőt, de ő sem képes kimenteni a filmet a tipikus középszerből. Ettől függetlenül tény, ami tény, a drónok központi szerepet játszanak a filmben.

Halálos harcmező

Anthony Mackie neve ismerősen csenghet, hiszen a Marvel-univerzumban ő formálja meg Sólyom, azaz Sam Wilson karakterét, aki mostanra már tudjuk, hogy az új Amerika Kapitány szerepében ismerhető. Az idei Halálos harcmező a Netflix kínálatában debütált, viszont hiába volt ígéretes az alapfelvetése, végül ebből is egy középszerű massza sült ki.

Egy olyan katonai drónpilótát állít a középpontba a film, aki megtagadta felettesei parancsát, ennek nyomán pedig az Anthony Mackie által játszott android karakterhez küldik, hogy mellette szolgáljon.



Már a szinopszis is kellően B-filmes, viszont kétségtelen, hogy a világépítése egészen korrekt, és a látvány is pofás tud lenni. A drónok, mint hadászati eszköz, előkerülnek a filmben, és egészen üdítő ilyen futurisztikus környezetben látni a gépeket.

Arctalan ellenség

Talán a listán szereplő összes darab közül az Arctalan ellenség tekinthető a leginkább földhöz ragadtabb sztorinak. Az Ethan Hawke nevével fémjelzett, 2014-es, R-besorolású film igencsak izgalmas rendezővel is büszkélkedhet ezenfelül.

Az az Andrew Niccol dirigálta, akinek a Gattacát, a Truman Show-t és számos más projektet is köszönhettünk. Bár az Arctalan ellenség is megmarad a tisztes középszerben, viszont kétségtelen, hogy egy korrekt darabbal állunk szemben.



Ethan Hawke egy katonai drónpilótát játszik, aki szépen lassan megkérdőjelezi saját magát, mint családfő, tekintve hogy mint azt tudjuk, a munkája nem éppenséggel a legszokványosabb, legátlagosabb pozíció a világon.

Drone (2014)

Igen, még egy Drone című film a listán - azonban amennyire nincs differencia az elnevezésben, témájában, műfajában és relevanciájában annál nagyobb a különbség. A 2014-es Drone egy dokumentumfilm, ami a CIA titkos drónháborújáról szól.

A film leírása úgy szól, hogy az új technológia mindkét oldalán keresztül a film fontos információkat tár fel a pakisztáni drónháborúval kapcsolatban, és egyedülálló betekintést nyújt a drónháború jellegébe.



Tény, nem egy könnyű darab, és nem is a legpörgősebb dokufilm valaha, azonban kellő rálátást nyújt a témára. Különösebben nem is hosszú a maga 1 óra 18 perces játékidejével, úgyhogy egy könnyebb délután vagy este során le is pöröghet.

Rz-9

Végül, de nem utolsó sorban, egy igazi trash-t hoztunk nektek. Az Rz-9 abszolút kimeríti a jó ízlés megrontását, lévén egy elképesztően ingerszegény, igénytelen, rossz filmről van szó, amit legszívesebben csak percdíjért nézetnénk.

Hogy miről is szól ez a csoda? Egy informatikus, aki nem mellesleg drónpilótaként is tevékenykedik, vallási meggyőződése miatt rákerül néhány rosszarcú halállistájára, akik őt és a húgát üldözni kezdik.



Tény, a drónok szerepet kapnak benne, viszont mi a probléma az Rz-9-cel? Pontosan az, amit az imént említettünk: vannak tévéfilmek, amik konkrétan igényesebbek annál, mint amit az Rz-9 kiizzad magából. Ha feltévedtek a film IMDB oldalára, és meglátjátok a 2,6 pontos értékelést, akkor ne lepődjetek meg - teljesen helytálló pontozásról van szó.

Ezeket szedtük hát össze ebben a listában, mint filmek, amikben központi szerepet játszanak a drónok. Tény, nem a legacélosabb felhozatal, többnyire középszerű alkotásokkal van tele a lista, azonban ez egy szomorú lenyomat is Hollywood részéről, lévén még a hadászati drónok iparágát sem képes úgy megfogni az ipar, hogy az túlmutasson egy átlag B-filmes köntösnél.

Bízunk benne, hogy előbb-utóbb ez változik, és valaki tisztes módon feldolgozza a hadi drónok témáját egy mozgóképben.
6 hozzászólás

Direktor

3 éve, 1 hónapja és 9 napja

Mennyi ilyen film van, te jó ég! meglepett smiley

válasz erre

Bandita

3 éve, 1 hónapja és 17 napja

Egyiket se ismertem! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 1 hónapja és 17 napja

Hát ez ment is akedvencekbe, imádom az ilyen cikkeket. mosolygó smiley

válasz erre

rami89

3 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nagyon klassz összefoglaló! mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 1 hónapja és 18 napja

Kétféle Drone film is van, egyiket se láttam! röhögő smiley

válasz erre

Vidoros

3 éve, 1 hónapja és 18 napja

Egyre több filmben ott vannak már. A Venomban is voltak már drónok.

válasz erre