Új Yuneec-drón, Zipline-terjeszkedés - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2022. július 16.
151.2451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ismételten túl vagyunk jó pár héten, így elérkezett az idő egy újabb drónhíres összefoglalóhoz - természetesen most is megannyi érdekes fejlemény érkezett be, így össze is szedtük nektek, hogy mik azok, amelyek a legérdekesebbek voltak. Lássuk!


A Zipline kiterjeszti orvosi drónos szolgáltatását Washington államra is

Az orvosi drónkézbesítés úttörője, a Zipline egyesíti erőit a MultiCare Health System nevű nonprofit egészségügyi szervezettel Washingtonban, hogy elindítsa az állam első kereskedelmi drónkézbesítését.

A vállalatok szerint a Zipline elektromos, autonóm drónjai 2024-re kezdik meg a MultiCare létesítményhálózatában az orvosi termékek egy sorának kiszállítását. A tervek szerint először a Tacoma környéki kórházakat, laboratóriumokat és orvosi rendelőket szolgálják ki, majd ezt követően terjeszkednek más csendes-óceáni északnyugati létesítményekre.

A DJI RC az Air 2S-nél is működni fog egy leaker szerint

A DJI szivárogtatója, OsitaLV szerint a DJI új RC-vezérlője nem csak a Mavic 3-hoz, hanem az Air 2S-hez is érkezhet, leváltva a Smart Controller-t - üdvözlendő kiegészítés lenne, hiszen a DJI RC fantasztikus ajánlat az árához képest.

Új Yuneec-drón, Zipline-terjeszkedés - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

OsitaLV szerint az Air 2S lesz a következő drón, amely megkapja az új vezérlő támogatását. Beszámolója szerint a régebbi DJI Smart Controller gyártása leállt, és egy új ajánlat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az RC-vezérlőt az Air 2S-hez csomagolják.

A Yuneec bejelentette az új H850 drónt több mint 60 perc repülési idővel

A dróngyártó Yuneec egy új hexakopter, a H850 RTK kiadására készül, amelyet olyan kereskedelmi alkalmazásokra terveztek, mint az infrastrukturális ellenőrzések, a földmérés, a közbiztonsági alkalmazások és az őzek mentése.

A Yuneec szerint új repülőgépe a hasznos tehertől és az időjárási körülményektől függően akár 65 perc repülési időt is képes biztosítani. És a hasznos terhek tekintetében is nagy rugalmasságot kínál a Yuneec. Például a korábbi kereskedelmi kínálatával, a H520E-vel kompatibilis összes hasznos teher használható a H850-RTK-val. Több mint 60 percnyi repülési időút bír az aksi.

Videójött arról, ahogy egy ukrán drón dob gránátot egy orosz katonára

Ha valakinek további bizonyítékra lenne szüksége arra, hogy mennyire zord és kegyetlen lett az ukrajnai invázió, a Reddit néhány szubredditjének hozzászólói segítőkészen új bizonyítékokkal szolgáltak. Tegnapelőtt egy olyan videót tettek közzé, amelyen egy állítólagos ukrán drón felvétele látható, amint egy orosz katona felett lebeg, majd egy gránátot dob le mellé.



A poszt természetesen csak a legfrissebb vizuális példa volt arra, hogy a fogyasztói vagy más kis, nem katonai célú drónokat milyen hatékonyan és nagy sikerrel használják Ukrajnában felderítő, hírszerző, helyzetmeghatározó, sőt támadó eszközökként az orosz erők ellen.

Írország ad otthont az EU által támogatott drónos projektnek

Az írországi Shannonban található drónplatform egy olyan projektnek ad otthont, amelynek célja az UAV üzleti és közszolgálati alkalmazások széles körének kutatása és tesztelése egy teljesen integrált, személyzet nélküli forgalomirányítási rendszer (UTM) kifejlesztésére irányuló projekt keretében.

Az erőfeszítést a Shannon Free Zone-ban található Future Mobility Campus Ireland (FMCI) központból irányítják, amelyet nonprofit vállalkozásként alapítottak a következő generációs mobilitási innovációk kutatására, tesztelésére és fejlesztésére.

Az ausztrál szabályozó hatóság felvázolta a drónos ütemtervét

Ausztrália légiközlekedési szabályozó hatósága, a Polgári Repülésbiztonsági Hatóság (CASA) közzétette azt az ütemtervet, amely a következő 10-15 évben a fejlett légi mobilitás (AAM) és a távirányítású repülőgép-rendszerek (RPAS) ország légterébe történő integrációjának szabályozási alapját fogja képezni.

Új Yuneec-drón, Zipline-terjeszkedés - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 3. kép

Az ütemterv közzétételére az ágazatban az országban zajló fejlesztések felgyorsulásával egy időben kerül sor: a Wisk Aero Ausztráliában bázist hoz létre, hogy autonóm légi taxi szolgáltatásokat indítson Délkelet-Queenslandben; a Skyportz helyi vállalat vertiport-hálózatot kíván létrehozni; a hazai eVTOL tervező és gyártó AMSL Aero a Vertiia járművének tanúsításán dolgozik; a Greenbird ipari együttműködési platform pedig a kereskedelmi hasznosítás irányába tett erőfeszítéseket vezeti.
4 hozzászólás

DonDron

1 éve, 10 hónapja és 24 napja

mikor lesznek csendesebbek, átlátszóak, 1 nap repülési idővel

válasz erre

Chuck

1 éve, 10 hónapja és 26 napja

Volt már pörgősebb hónap is.

válasz erre

Újfiú

1 éve, 10 hónapja és 26 napja

Nem volt egy pörgős hónap.

válasz erre

Repülős

1 éve, 10 hónapja és 27 napja

Zipline-on már meg sem lepődöm, minden hónapban óriásikat lépnek! mosolygó smiley

válasz erre