Visszajátszás 22: FPV drónvideók, amiktől leesett az állunk 2022-ben

2022. december 31.
64.0441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Sok szempontból őrült egy év van mögöttünk - a szomszédunkban háború dúl, az infláció az egekben, a magyar drónszabályozás még mindig egy katyvasz, de van valami, ami segít feldolgozni mindezt és minket drónosokat összeköt: a repülés szeretete.


A legtöbbünk egy átlagos drónnal fedezi fel a világot, van aki az iparban, mezőgazdaságban dolgozik repülő barátainkkal, és vannak akik egész egyszerűen őrült jó videókat készítenek, ők az FPV drónosok. 2022-ben is rengeteg ilyen videót kaptunk, most pedig csokorba szedtünk ezek közül egy jó nagy adaggal, nézzétek! Listánk erősen szubjektív!

Lenyűgöző FPV drónvideó készült a Tesla berlini gigagyáráról

A Tesla berlini gigagyárát bemutató FPV videóban elképesztő betekintést kapunk abba, hogyan lesz fémlemezekből végül egy gépjármű. A futószalagok és az óriási robotkarok között repkedő FPV drónok videója több összevágott snittből áll, és egészen elképesztő látványú anyag kerekedett végül belőle.

Nézd nagyban ezt a videót!





Brutál látványos FPV videókkal promózza az Avata képességeit a DJI

A DJI Avata megjelenése rengeteg promóciós videót hozott magával természetesen, és ezek között több is van, ami a reklámértéken túl bőven tartogat látványos felvételeket is. A francia videós Stéphane Couchoud készített egy hihetetlen anyagot, amiben egyes szám első személyben mutat be repkedést elképesztő tájakon. Bár az öt perces anyag nem az a tipikus FPV videó - GoPro felvételeket is látunk - mégis kihagyhatatlan egy FPV drónvideót kedvelő számára.




Extrém hegyi bringázás Red Bull módra

A Red Bull minden évben meghívja a városi downhill versenyzőket a világ minden tájáról, hogy versenyezzenek a chilei Valparaíso városka szűk utcáin, idén pedig bevetették az FPV drónokat is, amik a cseh hegyikerékpárost, Tomás Slavíkot követték végig, ahogy száguld lefelé. A felvételt a holland Drone Gods csapata készítette, a látvány pedig brutális!




FPV drónok száguldoznak az Axon főhadiszállásán

Nem csak a Tesla engedett betekintést a gyárába FPV drónvideón keresztül, hanem az Axon is bevállalta a merész repkedést. A technológiai vállalat Jay Christensent kérte fel a telephely berepülésére, amelyből olyan videó készült, amitől egyértelműen leesik az állunk!




Száguldozás Wrigley Field-ben

A Chicago Cubs a rajongók tiszteletére készíttetett egy négy perces FPV drónvideót, ami a Wrigley Field stadiont mutatja be ebből az elképesztő nézetből. A csapat és a drónvideó készítője sem számított akkora sikerre, amekkorát végül a videó elért, aminek a receptje, hogy nem csak a stadiont mutatja be, de még egy kocsmába is belesünk általa! A fantasztikus képi és zenei világ nagyszerű FPV drónvideóvá áll össze!




Látványos drónvideón a világbajnoki címet ünneplő argentín szurkolói tömeg

Mi mással is zárhatnánk 2022-es FPV-drónvideós toplistánkat, mint az alig pár hete véget ért Katari focivébé után készült drónvideóval, amelyben a Buenos Airesben utcára vonult több millió szurkoló ünneplő tömegét kapta FPV-lencsevégre Martín "Tincho" Hernández. A villanypóznákon csüngő emberek, és a rengeteg, kék-fehérbe öltözött utcán vonuló nem csak a focirajongók szívét dobogtatja meg, de bizony a drónosokét is!




Ezúton szeretnénk minden kedves drónkedvelő (és azzal még csak szemező) olvasónknak

Békés, boldog, repülésben gazdag Új Évet kívánni!
7 hozzászólás

zender

1 éve, 3 hónapja és 27 napja

Király válogatás! mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

De tolnám én is FPV-vel basszus...

válasz erre

rami89

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Még végignézni is élmény volt! mosolygó smiley Szuper videók!

válasz erre

Repülős

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Ez a DJI reklám szerintem az egyik - ha nem A - legjobb reklám ami valaha készült drónnak.

válasz erre

Chuck

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Nagyszerű gyűjtemény! mosolygó smiley

BÚÉK Dronerz!

válasz erre

Újfiú

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Brutál jó vidik!

válasz erre

Levente

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Baromi jók basszus! mosolygó smiley

Boldog új évet mindenkinek!

válasz erre