100 ezer dolláros nyereményalappal rendezik meg a 2023-as Drone Racing világbajnokságot

2022. november 30.
101.3781
marco profilja, adatai
marco
Három év kihagyás után, 2023 októberében kerül megrendezésre a következő FAI Drone Racing világbajnokság, amit két év kínai helyszín után ezúttal Dél-Koreában rendeznek meg a szervezők.

A drónos világ egyik legnagyobb versenye egészen pontosan 2023 október 6 és 9 között a namwoni Chunhyangol Stadionban várja majd a versenyzőket és a szurkolókat, ez a helyszín nagyjából két órás autóútra van a fővárostól. A 100.000 dolláros nyereményalap egyébként mai árfolyamon nagyjából 40 millió forintnak megfelelő összeg.

A szervezési feladatokat a Koreai Aero Models Association és a Federation of Korea Aeronautics közösen végzi, ezzel biztosítva, hogy a versenyzők és a nézők számára is kiváló színvonalú lebonyolítást biztosítsanak. A fő drónversenyen kívül további mellékesemények is lesznek, ilyen például a FAI Drone Soccer verseny, de lesz egy drónos konferencia is, emellett pedig számos kulturális tevékenységet és zenei koncertet is terveznek.

Antonis Papadopoulos, az FAI Repülőmodellezési Bizottságának elnöke elmondta:

Örülünk, hogy a 2023-as FAI Drone Racing Világbajnokság Koreában kerül megrendezésre, hiszen tudjuk, hogy ezt az izgalmas versenyt rendkívül hozzáértő és tapasztalt szervezők kezére adták. Ambiciózus terveik, hogy a drónokat mindenféle változatukban, versenyben és egyéb módon is bemutatják, mindannyiunk sikerének ígérkezik.

És azt kell mondanom, két év megszakítás után mindannyian türelmetlenek vagyunk, hogy a világ legjobb pilótái a megküzdjenek a győzelemért.


Namwoni látkép

Namwoni látképDrone Soccer

Drone SoccerChunhyangol Stadion

Chunhyangol Stadion


5 hozzászólás

Levente

2 hónapja, 3 napja

Ez várós lesz!

válasz erre

Bandita

2 hónapja, 4 napja

Kaváncsi leszek, idén magyarok érnek-e el valamilyen sikert.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 4 napja

Repülős írta:
Remélem lesz közvetítés mert nagy eséllyel helyszínre nem jutok ki.
Biztos, minden évben van. Mondjuk lehet hogy csak összefoglaló...

válasz erre

Repülős

2 hónapja, 4 napja

Remélem lesz közvetítés mert nagy eséllyel helyszínre nem jutok ki.

válasz erre

Újfiú

2 hónapja, 4 napja

De jó lenne elmenni...

válasz erre