14 milliárd forintnyi befektetéssel nőtt a Dronamics drónos szállító

2023. február 18.
202.2331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az eredetileg Bulgáriában létrehozott eVTOL drónos szállításra szakosodott Dronamics bejelentette, hogy a legutóbbi befektetési körben 40 millió dollár (14,3 milliárd forint) tőkeinjekciót kapott különböző befektetői köröktől.

Az alig néhány éve indult cég már eddig is rendelkezett támogatásokból és befektetésekből származó tőkével, hiszen az EU-tól 2,5 millió euró (közel 1 milliárd forint) és különböző finanszírozóktól pedig 12,5 millió euró (közel 5 milliárd forint) támogatást kaptak.

A mostani tőkeinjekcióval végre valóban meg tudják valósítani a szállítmányozási terveket, amelynek célja, hogy Európán belül maximum egy nap (de akár 12 óra alatt is átszelik Európát) alatt bárhonnan bárhová el tudjanak juttatni csomagokat. Sőt a mostani üzlet részeként az Egyesült Arab Emírségekben működő vegyesvállalatot is létre hoznak, amely az Egyesült Arab Emírségek, a Közel-Kelet és Észak-Afrika régiójának központjaként fog üzemelni.

A cég a befektetés nagy részét zászlóshajójának, a Black Swan modellnek fejlesztésére és gyártási kapacitásának növelésére fordítja. Ez a 350 kg-ot is szállítani képes drón akár 2500 km-es távolságra is eljut, mindezt pedig gyorsabban, olcsóbban és kevesebb károsanyag-kibocsátással teszi, mint a jelenleg elérhető opciók.

Így nem meglepő, hogy a cég már olyan szerződött partnert is maga mellett tudhat, mint a DHL - de a skót egészségügyi rendszer is velük tervezi rendszeres szállításait.
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 10 napja

Nálunk meg épphogy beindult az autós kiszállítás a boltokból! röhögő smiley Jól állunk.

válasz erre

Levente

1 éve, 2 hónapja és 11 napja

Nagyon menőn tolják.

válasz erre

rami89

1 éve, 2 hónapja és 11 napja

Nagyon tudnék neki örülni ha a sheinos cuccaimra nem két hetet kéne várni! röhögő smiley Úgyhogy hajrá!

válasz erre

Repülős

1 éve, 2 hónapja és 11 napja

Hihetetlen mennyi pénzt ölnek bele sokan. meglepett smiley De nyilván sokszorosan megtérül egy két évtizeden belül.

válasz erre