42 gyanúsítottat csukhatnak le egy drónos csempészési ügy kapcsán

2022. augusztus 22.
204.0231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A texasi bűnüldöző hatóságok 42 embert tartóztattak le egy állítólagos bűnszövetkezetben, amely drónt használt kábítószer csempészésére állami börtönökbe - köztük egy rabot is, akit most életfogytiglani börtönbüntetés fenyeget a szerepe miatt.

A texasi büntető igazságügyi minisztérium (TDCJ) jelentette be a letartóztatásokat, és közölték, hogy mind a 42 gyanúsítottat szövetségi összeesküvésre vonatkozó törvények megszegésével vádolják, mivel drónok segítségével csempésztek kábítószert állami börtönökbe.

A vádlottak között van egy jelenleg a Dallastól északra fekvő Fannin megyei büntetés-végrehajtási intézetben raboskodó elítélt is, aki - ha ezért a cselekményért is elítélik - azt kockáztatja, hogy büntetése életfogytiglani börtönbüntetésre nő.

A bűnbanda elleni vádak a kábítószer-terjesztés, a pénzmosás, a lőfegyverrel kapcsolatos jogsértések, a kábítószer-kereskedelem elősegítésére szolgáló repülőgép üzemeltetése és a Hobbs-törvény szerinti rablás bűncselekményei közé tartoznak.

Miután a TDCJ tudomást szerzett a tevékenységről, számos bűnüldöző szervvel közösen vizsgálta ki, hogy a hálózat drónokat használ-e kábítószer és más csempészáru börtönökbe történő szállítására, és ezt követően megismerte a csempészművelet kiterjedését.

A közlemény szerint ez vezetett több kilogramm metamfetamin, heroin, M30 néven ismert fentanil tabletták, szintetikus marihuána, valamint mintegy 150 000 dollár készpénz és ékszerek lefoglalásához.
2 hozzászólás

Repülős

1 éve, 9 hónapja és 16 napja

Mekkora idióták, hogy ezzel állandóan próbálkoznak! röhögő smiley

válasz erre

Bandita

1 éve, 9 hónapja és 16 napja

Nem értem miből gondolják hogy drónnal (!!!!!) nem buknak le! meglepett smiley

válasz erre