A britek felülvizsgálják a légiközlekedési törvényeket

2022. július 30.
95.0131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Egyesült Királyság jogi hatóságai felülvizsgálják az ország légi közlekedését szabályozó hatályos jogszabályokat, hogy értékeljék, azok összeegyeztethetők-e a drónok és a fejlett légi mobilitású (AAM) repülőgépek által biztosított, gyorsan fejlődő szállítási és szolgáltatási formákkal - és a növekvő automatizálással -.

Sajnos a repüléstechnológia gyors terjedésére és fejlődésére adott válasz a tervek szerint két év alatt fog kibontakozni.

Az angliai és walesi jogi bizottság azt mondja, hogy a felülvizsgálatot azért végzi, hogy felmérje, hol és mennyire kell lazítani vagy más módon módosítani a jelenlegi brit légiközlekedési szabályozást annak érdekében, hogy a drónok és az AAM-vállalatok által nyújtott pilóta- és automatizált szolgáltatások teljes gazdasági potenciáljukat kiaknázhassák.

A független, a parlament által létrehozott ellenőrző ügynökség tanulmányát a brit kutatási és innovációs szervezet (UK Research & Innovation, UKRI), valamint a nemzeti polgári légiközlekedési hatóság szabályozó hatósága finanszírozza.

A felülvizsgálatról szóló bejelentésében a Jogi Bizottság nagyon világosan azonosítja azt a sebességet, amellyel az új légi technológiák fejlődnek és piacra kerülnek, és meglehetősen világosan kifejezi azon várakozását, hogy a repülőgépekre és helikopterekre alkalmazandó, meglévő brit szabályok a közeljövőben a drónok és az AAM-járművek megnövekedett és diverzifikálódó működésének elfojtását kockáztatják.
1 hozzászólás

Chuck

1 éve, 9 hónapja és 19 napja

Legalább van mit felülvizsgálni. röhögő smiley

válasz erre