A DJI Air 2S új firmware frissítése elhozza az EU C1 tanúsítványt

2024. április 20.
26.6361
marco profilja, adatai
marco
A DJI új firmware frissítést adott ki az Air 2S drónhoz, a szoftvercsomag pedig fontos azoknak akik nyaralásra is viszik a repülő barátukat, hiszen az európai drónrendelet hivatalos referenciapontként szolgáló TÜV Rheinland C1 osztályú azonosító tanúsítványát is tartalmazza az új szoftver.

Ezzel az Air 2S tulajdonosok számára is megnyílik a lehetőség, hogy A1 Open kategóriában repülhessenek a drónnal, ami az Európai Gazdasági Térség egész területén, tehát a teljes Európai Unión kívül Norvégia, Izland és Liechtenstein térségében is érvényes.

A C1 tanúsítvánnyal nem szükséges az A2 vizsga megléte, ami nem csak költséges, de roppant bonyolult is a megszerzése a kaotikus adminisztráció miatt - természetesen az A1/A3 alapfokú drónjogosítványra továbbra is szükség lesz. Az EU C1 tanúsítvány a v02.04.27.00 drón-firmware frissítésével aktiválódik.

Az új tanúsítvány támogatása mellett a firmware segít a felhasználóknak betartani egyes országok és régiók távoli azonosító követelményeit, de igény esetén lehetőséget ad a felhasználók számára az összes beállítás visszaállítására és a drónon lévő összes adat törlésére.

A frissítés előtt ellenőrizni kell, hogy a DJI Fly App naprakész-e (1.13.0 vagy újabb verzió), csatlakoztatni kell az Air 2S-t, és frissíteni a legújabb firmware verzióra. Amint a firmware naprakész, egy felbukkanó ablak közvetlenül a C1 címke alkalmazáshoz irányít, csak az "Alkalmazás"-ra kell klikkelni.

Az új szoftverrel az Air 2S csatlakozott a DJI Air 3, DJI Mavic 3 Classic és DJI Mavic 3 széria drónjaihoz, amelyek már rendelkeztek C1 tanúsítvánnyal.
4 hozzászólás

Elvis

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Reméljük a Minikre is jön. mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Wow! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Az de kemény! meglepett smiley

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

De menő! meglepett smiley Ez eddig csak a nagyok kiváltsága volt.

válasz erre