A DJI nem támogatja tovább az iOS fejlesztőket, mindenkit Androidra terel

2023. december 04.
27.3391
marco profilja, adatai
marco
Derült égből villámcsapásként ért sok iOS fejlesztőt a DJI néhány nappal ezelőtti értesítése, miszerint a továbbiakban nem támogatják a harmadik féltől származó szoftverek fejlesztőit az Apple platformján, ehelyett mindenkit az Androidos fejlesztés felé terel.
 

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az olyan, elsősorban enterprise DJI felhasználók körében népszerű appok, mint a Litchi, a DroneDeploy vagy a Drone Harmony nem kapja meg a fejlesztőkészleteket a szoftvereik fejlesztéséhez a jövőben.

Az úgynevezett SDK-k nem csak iOS-en, de Windowson sem kapnak a jövőben új verziót, így ezekre a platformokra a tulajdonképpen nem fognak tudni új verziókat kiadni alkalmazásaikból a külső fejlesztők. Bár a lépés már ott lógott a levegőben, az mégis meglepetés volt mindenkinek, hogy a bejelentést a DJI utólag tette meg, hiszen több már piacon lévő drón eddig sem volt már támogatott.

Brendan Schulman, a DJI korábbi vezetője ezt írta a Twitteren :

A kormányzati korlátozások, listák és szankciók következő hatása?

A DJI 2023. november 29-én kiadott közleménye egyértelműen körvonalazza a cég szándékait. Ebben a DJI hangsúlyozza az Android platform iránti elkötelezettségét, és arra ösztönzi az iOS-alkalmazások fejlesztőit, hogy alkalmazkodjanak a változó környezethez.

Ezzel a bejelentéssel egy fontos döntés előtt állnak az iOS-fejlesztők: vagy átállítják a munkájukat az Androidra, vagy szembe kell nézniük azzal a lehetőséggel, hogy lemaradnak egy olyan iparágban, amely továbbra is gyorsan fejlődik.
Bár a döntés egyelőre "csak" a külső fejlesztéseket érinti - a DJI Fly továbbra is frissül majd, egyelőre - , azonban kérdéseket vet fel a DJI és az Apple közös jövőjét illetően. A kínai dróngyártó egyébként rengeteg mindenben támaszkodik (finoman fogalmazva azonosul vele) az Apple stílusára, dizájnelemeire például saját boltjaiban és csomagolási stílusában, színeiben, és a felhasználók éppen ezért - is - gyakorlatilag prémium gyártóként kezelik őket.

A jövőben ez jelentősen változhat.

A DJI nem támogatja tovább az iOS fejlesztőket, mindenkit Androidra terel - 2. kép

4 hozzászólás

Chuck

2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hát ez nem vetít előre túl sok jót! meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Az kemény bakker! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Értem én hogy bosszút kell állni a csúnya USÁ-n, de ez nem az az út, amivel ez sikerül. Így csak erősebbé fognak válni mások. Ha meg jön egy új belépő komoly tőkével, nagy gondot okozhat nekik...

válasz erre

Bandita

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát ha az iOS-ről kivonulnak, akkor nekik meszeltek.

válasz erre