Engedélyt kapott a Drone Delivery Canada a veszélyes áruk szállítására

2022. augusztus 07.
210.4861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kanadai légügyi hatóságok kiadták a veszélyes áruk szállítására vonatkozó tanúsítványt (TDG) a Drone Delivery Canada drónlogisztikai cégnek - a torontói székhelyű vállalat szerint ez az egyetlen drónszolgáltató Kanadában, amely engedélyt kapott veszélyes áruk drónokkal történő szállítására.

Kanadában a veszélyes áruk szállítását szigorúan szabályozza a veszélyes áruk szállításáról szóló 1992. évi törvény, a Transport Canada több mint 100 ellenőrrel (köztük mérnökökkel és javítóintézkedésekkel foglalkozó szakemberekkel) rendelkezik, akik évente közel 6000 tervezett és reaktív ellenőrzést végeznek a kormányhivatal TDG-programja keretében.

A Drone Delivery Canada engedélyt kapott veszélyes áruk szállítására a Brit Kolumbiai Egyetem (UBC) Orvosi Karának távoli közösségek számára indított drónos szállítási kezdeményezése (DTI) számára. A TDG-tanúsítvány megszerzése azért volt fontos a vállalat számára, mert ennek hiányában drónjai nem szállíthattak volna egyes veszélyes árunak minősülő gyógyszereket és laboratóriumi mintákat.
2 hozzászólás

Repülős

1 éve, 10 hónapja és 9 napja

Lehet hogy ők az elsők, de biztos hogy nem az utolsók!

válasz erre

Chuck

1 éve, 10 hónapja és 10 napja

Majd kap más is! mosolygó smiley

válasz erre