A DroneUp drónos kiszállító hidrogén üzemanyagcellás technológiát tesztel

2023. április 19.
128.6501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az amerikai Walmart partnereként ismert DroneUp bejelentette, hogy új hidrogén üzemanyagcellás technológiát tesztel, amellyel nagy lépést tehet előre, hiszen potenciálisan kettő-öt órára növelhetik ezáltal hamarosan a drónok repülési idejét.

A cég nem bízza a véletlenre a dolgot, a felhasznált üzemanyagcella-technológiát a hidrogénes drónjairól jól ismert, dél-koreai Doosan Mobility Innovation (DMI) fejlesztette ki, így a DroneUp egy megbízható parterrel vág neki a feladatnak. A DroneUp és a Doosan együttműködése 2022 októbere óta zajlik, és eddig leginkább a skálázható drónműveletekre alkalmas rendszer tesztelésére és optimalizálására összpontosítottak.

A hagyományos lítium akkumulátorral működő drónokhoz képest a DMI hidrogén üzemanyagcellás technológiája 3:1 energia sűrűség-jellemzőket eredményez, így ezzel a technológiával egy kis drón bárhol repülhet 2-5 óra között, persze az olyan tényezőktől függően, mint a hasznos teher súlya és az időjárás.

A repülési idő megnövekedése mellett a DroneUp a hidrogén használatának környezeti fenntarthatósági előnyeit is kiemelte a projekt kapcsán, terveik szerint az új technológiának köszönhetően "nullára" csökkentenék a szén-dioxid-kibocsátást, hiszen az hidrogén akkumulátor-technológia egyetlen mellékterméke a vízcsepp.
3 hozzászólás

Levente

1 éve, 1 hónapja

Nagyon komoly ez a technológia csak kár hogy nagyon körülményes..

válasz erre

Bandita

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Hihetetlen, az USA-ban már generációváltás van a drónos kiszállításban, nálunk még fel sem lehet szállni! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley Olyan rohadt elmaradtak vagyunk...

válasz erre

Chuck

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ez a jövő, csak sajnos hobbi szférában elég nehézkes... mosolygó smiley

válasz erre