Drónokkkal gyorsítják a betegek labor mintáinak szállítását angol kórházak

2022. augusztus 14.
23.7802
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Egyesült Királyság északnyugati részén található kórházak hármasa megkezdi a vér- és egyéb laboratóriumi minták drónok általi fogadását a Morecambe-öböl felett kijelölt légi folyosókon, azzal a céllal, hogy a nagy torkolatot körülvevő, gyakran eltömődött utak használatának szállítási idejét csökkentsék.

A projekt elősegítése érdekében létrehozott Morecambe Bay RPAS Transit Route szerint a drónok használata a betegminták kórházak közötti szállítására a brit Lancashire és Cumbria megyék között húzódó területen októberben kezdődik.

Ezek az UAV-k 76 méter magasságban fognak működni a repülésükre kijelölt légtérben, és várhatóan több mint egy órával rövidítik meg a jelenleg a vér- és egyéb minták elemzésre történő szállítására az egészségügyi központok között szükséges időt. A kezdeti 90 napos próbaidőszak után várhatóan egy negyedik kórház is csatlakozik a rendszerhez. A drónok beindítása a betegek laboratóriumi mintáinak szállítására már régóta váratott magára a térségben.

A kezdeti tanulmányok tavaly kezdődtek, majd januárban egy második fázis következett, amely azt remélte, hogy júniusra már repülhetnek a teszt UAV-k. A brit kutatási és innovációs szervezet Future Flight részlegének 1,7 millió dolláros támogatásának köszönhetően - amely az áruk és emberek szállítására szolgáló új, fenntartható légi technológiák és járművek fejlesztését támogatja - idén ősszel 20 hónapos megfigyelési időszak keretében emelkedhet a levegőbe az UAV-hálózat.
4 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nálunk is van valami hasonló, csak itt kell légtér engedélyt kérniük harminc nappal előbb. Kabaré.

válasz erre

Levente

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

mindig jó olvasni amikor orvoslásban is hasznosítják a drónokat!

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ez tök jó!

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ésszerű megoldás, mindenhol így kéne, nem csak a laboreredményekkel, minden orvosi dologgal.

válasz erre