A dróntechnológiai fejlesztések jegyében zajlott le a IV. Drón Summit és Expo

2022. szeptember 20.
7.9751
marco profilja, adatai
marco
Idén negyedik alkalommal rendezték meg hazánk egyik legfontosabb drónos szakmai eseményét - a IV Drón Summit és Expónak 2022 szeptember 20-án a Bálna adott otthont, amin nem csak hazai, hanem nemzetközi előadók is részt vettek.

A HungaroControl, a Neumann Technológia Platform és a Magyarországi Drón Koalíció szervezte eseményen a legfontosabb téma idén "a technológiai fejlesztések szerepe a drónökoszisztémában" témát járta körül. Az idei esemény vendégországa Svédország volt, élen a SAAB előadásával, aminek témája a drónradar technológia köré épült, érintve számos katonai és civil felhasználási módot.

A rendezvényt Dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese nyitotta meg, legfontosabb üzenete:

Magyarország Kormánya fontos stratégiai szerepet tulajdonít a feltörekvő technológiáknak, éppen ezért elkötelezett a hazai dróniparág fejlődésének támogatásában. Annál is inkább, hiszen a pilóta nélküli légi járművek alkalmazása a jövőben jelentősen hozzájárulhat az állami szolgáltatások minőségének javításához,  költséghatékonyságuk növeléséhez.


Értékes szakmai előadásokkal jelentkezett idén a IV. Drón Summit és Expo

Értékes szakmai előadásokkal jelentkezett idén a IV. Drón Summit és Expo


A miniszterhelyettes kiemelte még, hogy országunkban számos drónokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztés zajlik, amik sokáig egymástól elszigetelt kezdeményezések voltak, ezen rengeteget javított a tavaly létrejött Magyarországi Drón Koalíció.

A Neumann Technológiai Platform szakmai vezetője, Dr. Gál András Levente a dróntechnológiában rejlő kivételes lehetőségekre hívta fel a helyszínen lévők figyelmét, köszöntőjében kiemelte:

A háborús válságok nyertesei általában a technológiai fejlesztések, a kérdés csak az, hogy az egyes országok miként képesek élni a lehetőségekkel. A magyar állam már a kezdetektől támogatni kívánja a hazai dróniparág szereplőit a közpolitikai feltételek megteremtésével és egy olyan drónstratégia megalkotásával, amely hatékonyan ösztönzi a pilóta nélküli légi járművekhez kapcsolódó beruházásokat.


Dr. Koncz Zsófia, Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettes

Dr. Koncz Zsófia, Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettes


Az eseményen számos előadást lehetett megtekinteni, és kiállítók is helyet kaptak, ahol a legmodernebb dróntechnológiák is megjelentek a standokon. A helyszínen lehetett ismerkedni a svájci Skyguide UTM-megoldásaival (a témáról bővebben írtunk itt), valamint az USA területén tevékenykedő OneSky Systems és a németországi Droniq fejlesztéseivel is.

A magyar előadók a pilóta nélküli légi járművekkel foglalkozó hazai kutatás-fejlesztések eredményeiről számoltak be, a szakmai szereplők pedig kötetlen beszélgetéseken vettek részt a szünetekben.

A SAAB bemutatója

A SAAB bemutatójaDr. Gál András Levente, Neumann Technológiai Platform szakmai vezető

Dr. Gál András Levente, Neumann Technológiai Platform szakmai vezetőRohács Dániel, a Drón Koalíció elnöke

Rohács Dániel, a Drón Koalíció elnökeA vendégek között nagy számban voltak külföldi résztvevők is

A vendégek között nagy számban voltak külföldi résztvevők is5 hozzászólás

Bandita

1 hete és 1 napja

Kicsit mondjuk jobban csipkedhetné magát a drón koalíció, ha már van... Nem sok fejlődést láttam eddig, legalábis a szabályozásokban.

válasz erre

Repülős

1 hete és 2 napja

Durva hogy ilyenek is vannak nálunk!

válasz erre

Levente

1 hete és 2 napja

Köszönjük a beszámolót! Ez nyilvános rendezvény egyébként, vagy hogy van?

válasz erre

Chuck

1 hete és 2 napja

Milyen sokan voltak. Felfejlődött ez a rendezvény!

válasz erre

Újfiú

1 hete és 2 napja

De jó ezt olvasni. Ilyenkor mindig felcsillan a remény, hogy azért nálunk sem halott minden.

válasz erre