A Ford szabadalma autókra integrált drónleszálló rendszert mutat be

2023. május 30.
106.2011
marco profilja, adatai
marco
Az autógyártó óriás Ford több olyan innovációt vezetett már be, amelyek hasznosnak bizonyultak a mindennapi életben, időről időre pedig több olyan szabadalmuk bukkan fel, amely egyelőre futurisztikusnak tűnik - mint a mostani is.

Nem is olyan régen számolhattunk be a legutóbbi drónokkal kapcsolatos Ford szabadalomról, amely szerint lemerült aksis autókat indítanának újra repülő barátaink, most pedig egy 2018-as terv bukkant fel, amely a 11 655 048 B2 számú szabadalom alatt egy leszálló-rendszert mutat be.

A tervek egy olyan eszközt írnak le, amelyek tetején egy sor kampó található, amelyek kifelé nyúlnak, hogy megkönnyítsék a leszállási folyamatot szeles időben, vagy mozgó járművekre való érkezéskor. Ezek a karok aztán menet közben a helyén tartanák a drónt, vagy éppen a szállítmányt.

A teljes rendszer - amely feltehetően szállító teherautók vagy erre felkészített személygépkocsik számára készül majd - irányítható lenne a légi és földi járművek távirányítós technológiájával. Ezen túlmenően, az UAV-kezelő rendszer emberi beavatkozás nélkül utasításokat adhat a leszálló platformnak az eszköz kezelésére, fogadására és felszállására. A drónt a platform tölteni is tudná.

Kíváncsian várjuk, a Ford ezen irányú szabadalmai mikor jelennek meg az autókban, de nagy eséllyel nem kell olyan sokat várni már hogy mindez valósággá váljon, hiszen a drónipar hihetetlen ütemben fejlődik.

A Ford szabadalma autókra integrált drónleszálló rendszert mutat be - 2. kép


A Ford szabadalma autókra integrált drónleszálló rendszert mutat be - 3. kép


A Ford szabadalma autókra integrált drónleszálló rendszert mutat be - 4. kép

4 hozzászólás

Újfiú

11 hónapja, 2 hete és 1 napja

Építő ipar, rendfenntartó erők, filmesek. Nagyon sok helyen fognak ennek örülni.

válasz erre

Repülős

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Érdekes szabadalmaik vannak az tény. Kiváncsi leszek mikor jelennek meg az ilyen autók az utakon.

válasz erre

Ronalddo

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ford nagyon újítgat, jó lenne már élesben is látni. mosolygó smiley

válasz erre

Chuck

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Woooow de menő! meglepett smiley

válasz erre