A Jetson ONE repülő autók hamarosan Olaszország egén cikáznak

2023. október 18.
41.2571
marco profilja, adatai
marco
Nem sokkal egy újabb komoly befektetési kör után a repülő autók egyik kiemelkedő képviselője, a Jetson ONE megkapta az Olasz Légügyi Hatóságtól a repülési engedélyt, így hamarosan több eVTOL is szárnyalhat az olasz égbolton.
 

A 2017-ben alapított, svéd székhelyű Jetson HQ október 17-én jelentette be, hogy az olasz hatóságok a "Nem ellenőrzött légtér"-ben való közlekedésre adták ki számukra az engedélyt, így megnyílhat az országban a lehetőség a személyközlekedés új generációja előtt.

A Jetson ONE-t - ami tulajdonképpen nem autó, hiszen nincs kereke - még 2021-ben mutatta be a cég és a tesztek azóta is folyamatosan zajlanak többek között az Egyesült Államokban. A tervek szerint Olaszországban is tesztrepülések lesznek, így a még tömeggyártásba nem került, de már nem prototípus állapotú eszközökkel szelik majd az eget a kezdetekben.

A cég közben bejelentette, hogy már több mint 300 eVTOL értékesítésén van túl, ezek ára egyenként 98 ezer dollár (nagyjából 35 és fél millió forint) adók nélkül. A hír elején említett befektetést legnagyobbrészt egyébként a Jetson ONE népszerűsítésére tervezik fordítani, amelyhez felkérték a zenei élet ismert alakját, Will.i.am-et.

A Jetson ONE repülő autók hamarosan Olaszország egén cikáznak - 2. kép

5 hozzászólás

Repülős

4 hónapja, 2 hete és 1 napja

De menő lenne melóba járni ezzel mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

De kipróbálnék egyet!

válasz erre

Chuck

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Amúgy ahhoz képest hogy milyen különlegesség, nem is olyan vészes az ára.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Irigylésre méltók az ilyen moder országok.

válasz erre

Bandita

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ez de komoly! meglepett smiley

válasz erre