A Joby 2025-re tolta légitaxi szolgáltatásainak indítását

2022. november 04.
389.1031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A kaliforniai Joby már jó ideje készíti elő fejlesztéseivel és eVTOL gyártásával légitaxi szolgáltatását, az eredetileg 2024-re tervezett indulást azonban most egy évvel elhalasztották az amerikai FAA változásaira hivatkozva a szolgáltatás startját.

A bejelentés azért is furcsa, mert a rivális cégek, mint például a német Volocopter így meg fogja előzni az egyébként a témában kiemelkedő Joby-t az indulással - a döntést abban a részvényeseknek írt negyedéves beszámoló levélben jegyezték meg, amelyben a 2022. harmadik negyedév legfontosabb eseményeit ismertették.

A késedelem egyik fő tényezője az FAA tavaly tavaszi döntése volt, miszerint módosítja a Joby által kifejlesztett eVTOL légi taxik tanúsításának módját - ebben azt szabályozzák, hogy ezeknek a járműveknek nem ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelniük, mint a kisrepülőknek, hanem a helikopterekhez közelebb kerülnek a fel- és leszállás módja miatt.

Bár a Joby egyedülállóan jó helyzetben van ahhoz, hogy időben felkészüljön ezekre a változásokra, mégsem tudtak megfelelően reagálni a változásokra, ami bizony nehéz helyzetbe hozta a cég befektetőit.
4 hozzászólás

Bandita

1 éve, 6 hónapja és 27 napja

Tökönlőtték saját magukat.

válasz erre

Repülős

1 éve, 7 hónapja

Nálunk meg húsz év múlva lesz kb úgyhogy ilyesmit észre sem veszünk. röhögő smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 7 hónapja

Hát az kellemetlen, főleg ha mondjuk vállalásaik voltak a részványesek felé. Abból lehet gond is.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 7 hónapja

Többiek a fejükre nőnek pikkpakk. Mindenki várja ezt a szolgáltatást, és akik előbb jönnek, sokkal nagyobbat aratnak.

válasz erre