A Mitsubishi Electric nyílt menedzsment platformot hoz létre a drónos szállításokhoz

2023. január 06.
3.3961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A jelenleg is zajló CES 2023 rendezvényen jelentette és mutatta be a Mitsubishi Electric egy új platform, az AnyMile létrehozását, amely nem csak egy nyílt platform, de kvázi egy piactér is lesz a drónos szállítások számára.

Az AnyMile működését tekintve egy olyan rendszer, amelyben a dróngyártók, az üzemeltetők, a drónos (ki)szállításokkal foglalkozó és az azokat igénybe vevő logisztikai cégek egy helyen tudják elindítani, megrendelni, nyomon követni és versenyeztetni is a szállítási műveleteket.

A Mitsubishi Electric már több dróngyártó céggel is partneri viszonyban áll, köztük az Aerialoop, Elroy Air, EVA, Iris Automation, One. Sky, MightyFly, Toofoon, Velary és Volatus Aerospace nevekkel, a drón kínálat pedig a többrotoros, a rögzített szárnyú, az egyrotoros és fix szárnyú hibrid VTOL-okat is magában foglalja már most.

A rendszerbe csatlakozó vállalkozások a fejlesztők ígéretei szerint zökkenőmentesen kezelhetik majd szállítmányaikat, drónflottáikat és infrastrukturális szolgáltatásaikat. Ez olyan feladatokat is tartalmazna, mint a rakomány felvételének ütemezése egy adott helyen, a szállítás nyomon követése - akár több célállomásra - és a drónok karbantartása.

A platform ezen felül a felhasználók számára élő helyadatokat is ad majd a szállítmányokról és drónokról, de a szolgáltatások között olyan rutinszerű üzemeltetési feladatok is helyet kapnak majd a tervek szerint, mint például az ügyfélszámlák generálása és a drónok feltöltésének foglalása és ütemezése.

A Mitsubishi Electric menedzsment platformjának nyilvános bemutatóját 2023. március 31-re tervezi.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Chuck

1 éve, 3 hónapja és 26 napja

Egész érdekes koncepció, de csatlakozom azokhoz akik kételkednek a sikerben...

válasz erre

Bandita

1 éve, 3 hónapja és 27 napja

Elég komoly vállalásnak tűnik, kíváncsi leszek összejön-e nekik.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 27 napja

Érdekes elképzelés, de olyan konkurenciájuk lesz hogy hihetetlen. Nem hinném hogy GLS, Amazon nem kapcsol rá például egy ugyanilyen rendszerrel.

válasz erre

rami89

1 éve, 3 hónapja és 27 napja

Nagyszerű ötlet, kíváncsi leszek, sikerül-e megnyerni valóban majd tömegeket, vagy marad egy kis játszótér. Szerintem az utóbbi...

válasz erre