A Neuron a Hedera hálózatot használja a drón radarrendszeréhez

2022. január 10.
93.2711
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Neuron, a légiközlekedési technológiák vezetője a Hedera hálózatot, a decentralizált gazdaság vezető vállalati szintű nyilvántartást alkalmazta egy, az Egyesült Királyság kormánya által támogatott kísérletben demonstráció gyanánt.
 

Mindezt azért, hogy a katonai, vállalati és kormányzati drónok mozgását biztonságosan követni lehessen, amint azok látótávolságon kívülre kerülnek. A skóciai Port Montrose-ban 2021. április 29-én, illetve a Cranfieldi Egyetemen 2021 októberében tartott kísérletek során érzékelőket alkalmaztak a drónok követésére, amelyek a Hedera Consensus Service-en keresztül rögzítették a repülési adatokat.

A Neuron célja, hogy decentralizált platformot kínáljon olyan mobilitási megoldásokhoz, mint a drónok, légi taxik, autonóm járművek és földi robotok. Ezt az érzékelők, járművek és irányítási rendszerek összekapcsolásával kívánja elérni, hogy egy megbízható hálózatot alkossanak, amelyet adatmegosztásra, nyilvántartásra és esetleg döntéshozatalra is lehet használni.
2 hozzászólás

Levente

7 hónapja, 3 hete

Jól hangzik, hasznos rendszernek tűnik.

válasz erre

Repülős

7 hónapja, 3 hete

Az ilyesfajta követésre mindenképp szükség lesz mindenhol. A repülőknek ott vannak a repterek és a légiirányítók, de például a légitaxikat meg a csomagszállítókat nem lehet majd kontrollálni máshogy csak így.

válasz erre