A RattanIndia olyan szállító drónt mutatott be, ami 45 percig repülhet 6km magasan

2023. február 14.
117.7031
marco profilja, adatai
marco
Nagyjából egy éve jelentette be India, hogy csak hazai gyártású drónokat lehet az országban vásárolni, a RattanIndia pedig azóta is tartja a lépést a világgal, legújabb drónjukat épp a minap mutatták be.

A cég meglévő Med-copter sorozata mellé érkezett meg az L-széria, amely tulajdonképpen egy VTOL platform, annak minden előnyével, így az automatikus fel és leszállás mellett 45 percig képes a levegőben maradni, az utazósebessége pedig 32,4 kmph.

Az új széria két eszközből áll jelenleg, az L-20 20 kilogramm, az L-15 15 kilogramm hasznos terhet tud magával cipelni, akár 6 kilométeres tengerszint feletti magasságban. Az új eszközök akár 5 perc alatt menetkészek, köszönhetően relatíve egyszerű felépítésüknek. A cég kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartották a fejlesztésnél a hibák számának minimalizálását.

Ennek érdekében az L-szériás drónok a felszállás előtt többféle diagnosztikát is elvégeznek önállóan, a repülés közben pedig folyamatosan pásztázzák és kiértékelik a körülöttük lévő teret, ahogy az útvonalat magát is. Emellett a drónok felett két kezelőszemélyzet is átveheti az irányítást, értelemszerűen a felszállás és a leszállás helyén, de akár menetközben is.

A borítókép illusztráció!
3 hozzászólás

Levente

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Sosem vettem komolyan hogy India drónokat fog fejleszteni. Mekkorát tévedtem.

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nagyon beindult India tényleg. Pedig azt hittem dugába dől ez a terv.

válasz erre

Újfiú

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Elég bitang!

válasz erre