A RattanIndia olyan szállító drónt mutatott be, ami 45 percig repülhet 6km magasan

2023. február 14.
222.2521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nagyjából egy éve jelentette be India, hogy csak hazai gyártású drónokat lehet az országban vásárolni, a RattanIndia pedig azóta is tartja a lépést a világgal, legújabb drónjukat épp a minap mutatták be.

A cég meglévő Med-copter sorozata mellé érkezett meg az L-széria, amely tulajdonképpen egy VTOL platform, annak minden előnyével, így az automatikus fel és leszállás mellett 45 percig képes a levegőben maradni, az utazósebessége pedig 32,4 kmph.

Az új széria két eszközből áll jelenleg, az L-20 20 kilogramm, az L-15 15 kilogramm hasznos terhet tud magával cipelni, akár 6 kilométeres tengerszint feletti magasságban. Az új eszközök akár 5 perc alatt menetkészek, köszönhetően relatíve egyszerű felépítésüknek. A cég kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartották a fejlesztésnél a hibák számának minimalizálását.

Ennek érdekében az L-szériás drónok a felszállás előtt többféle diagnosztikát is elvégeznek önállóan, a repülés közben pedig folyamatosan pásztázzák és kiértékelik a körülöttük lévő teret, ahogy az útvonalat magát is. Emellett a drónok felett két kezelőszemélyzet is átveheti az irányítást, értelemszerűen a felszállás és a leszállás helyén, de akár menetközben is.

A borítókép illusztráció!
vásárolni, a RattanIndia pedig azóta is tartja a lépést a világgal, legújabb drónjukat épp a minap mutatták be.'>
3 hozzászólás

Levente

1 éve, 3 hónapja és 9 napja

Sosem vettem komolyan hogy India drónokat fog fejleszteni. Mekkorát tévedtem. meglepett smiley röhögő smiley

válasz erre

Bandita

1 éve, 3 hónapja és 9 napja

Nagyon beindult India tényleg. Pedig azt hittem dugába dől ez a terv. meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

1 éve, 3 hónapja és 9 napja

Elég bitang!

válasz erre