A Shield AI a világ legjobb mesterséges intelligencia drónpilótáján dolgozik

2023. november 03.
3.2711
marco profilja, adatai
marco
A San Diego-ban működő startup, a Shield AI célul tűzte ki, hogy a világ legjobb mesterséges intelligencia-pilótáját építse meg, amelyet repülőgépekhez és drónokhoz is lehet majd használni, a célok elérésében pedig most óriásit léptek előre.
 

Legalábbis anyagilag, ugyanis egy befektetői körben 200 millió dollárt (közel 72 milliárd forint) gyűjtött össze, ebben pedig az Egyesült Államok Innovatív Technológiai Alapja (USIT) segítette hozzá.

Ezzel a befektetéssel a Shield AI értéke már eléri a 2,7 milliárd dollárt (közel ezer milliárd forint), amiből azért elég kényelmesen lehet már fejlesztgetni, így a célok elérése közelebb került, mint valaha. A Shield AI a Hivemind nevű mesterséges intelligencia pilótára építi fejlesztését, amely lehetővé teszi az intelligens repülőgép-rajok autonóm működését olyan veszélyes környezetekben, ahol távoli kezelőre, vagy GPS elérésére nincs lehetőség.

Október elején a cég piacra dobta a V-BAT Teams nevű védelmi technológiai terméket, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen emberi kezelő legalább négy V-BAT-ot irányítson. A V-BAT egy olyan függőleges fel- és leszálló drón, amely szabadalmaztatott légcsatornás ventilátor-konstrukciót használ, és 80%-kal növeli a tolóerőt - egyenértékű motorteljesítmény mellett. Az eVTOL repülhet fél napig, vagy akár meg is állhat és órákig lebeghet egy helyben.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Bandita

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Menő cucc!

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát hajrá. De gondolom, azért ehhez más fejleztőknek is lesz egy két szava.

válasz erre

Újfiú

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát nálunk erre nem nagyon lesz szükség, lévén a saját udvaromban nem repülhetek.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

De komolyan néznek ki ezek a dögök!

válasz erre

Levente

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ennyiből azért el lehet fejlesztgetni...

válasz erre