A Skypersonic drónt az Etna-hegyen tesztelik

2022. augusztus 04.
213.6491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A detroiti székhelyű Skypersonic drónellenőrző vállalat tovább készült a NASA szimulált Mars-küldetésében betöltött szerepére, amikor az olaszországi Etna vulkanikus hegy, a Marsra emlékeztető terepén tesztelte a jellegzetes távoli UAV- és rover-pilóta rendszerét.

A Skypersonic a 15 napos kísérletsorozatot annak az ötéves partnerségnek a részeként hajtotta végre, amelyet tavaly kötött a NASA-val, hogy drón- és rovertechnológiát biztosítson az ügynökség szimulált Mars-küldetéséhez.

A júliusban végrehajtott kísérletek során a vállalat szerint a szoftver és a hardver távvezérlési képességét bizonyította, miután a Houstonban (Texas) állomásozó pilóták a zászlóshajó Skycopter UAV-t az Etna-hegy felett, majdnem egy fél világgal arrébb próbára tették.

Az aktív vulkán felszínén végrehajtott feladatok között szerepelt a Skypersonic földi rover által végzett kőzetminták gyűjtése - ami elengedhetetlen képesség a Mars-felderítésben részt vevő bármely jármű számára. Ugyanilyen kritikus fontosságú volt a drón távvezérlésének hatékonysága nagyon nagy távolságból, ami a Skypersonic másik központi kihívása a NASA Mars-projektjéhez való hozzájárulásában. a Skypersonic földi rover által végzett kőzetminták gyűjtése - ami elengedhetetlen képesség a Mars-felderítésben részt vevő bármely jármű számára.

Ugyanilyen kritikus fontosságú volt a drón távvezérlésének hatékonysága nagyon nagy távolságból, ami a Skypersonic másik központi kihívása a NASA Mars-projektjéhez való hozzájárulásában.
4 hozzászólás

Újfiú

1 éve, 10 hónapja és 6 napja

Fura hogy ezt is drónnak hívják már manapság.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 10 hónapja és 6 napja

A környezet hasonló végülis.

válasz erre

Chuck

1 éve, 10 hónapja és 6 napja

De menő. meglepett smiley

válasz erre

Bandita

1 éve, 10 hónapja és 7 napja

Kemény környezet!

válasz erre