A Snap állítólag négy hónap után máris elkaszálja a Pixie szelfi drónját

2022. augusztus 21.
71.6731
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Mindössze négy hónappal azután, hogy piacra dobta Pixie nevű, tenyérről indítható kis szelfi drónját, a Snapchat anyacége, a Snap a hírek szerint leállítja a termék fejlesztését, erről először a Wall Street Journal számolt be.

A lap a Snap vezérigazgatójának, Evan Spiegelnek a szelfi drónnal kapcsolatban nemrég tett megjegyzéseire hivatkozik, amelyeket a vállalatnál tartott "rendszeres kérdezz-felelek" során tett. A meglepően gyors visszalépés okai állítólag a Pixie áprilisi bevezetése óta tartó csalódást keltő eladások és a tevékenység újrafókuszálása - a Snap a weboldalán magát "kameravállalatként" leíró céghez hűen a Pixie-t légi fotótechnológiaként - és nem a legtöbb helyen "szelfi drónként" említett termékként forgalmazta.

A 230 dolláros Pixie mögött az az elképzelés állt, hogy az ügyfeleknek egy kis, megfizethető árú eszközt kínáljon, amely négy programozott repülési útvonal segítségével képes felvételeket készíteni a használóról. A készített fotókat aztán gyorsan fel lehetett tölteni az ügyfelek Snapchat-fiókjára. A kezdeti fellendülés után a Pixie eladásai állítólag nem érték el a várt célokat, miközben a közösségi médiaplatform hirdetési bevételei zuhanni kezdtek.
5 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Mekkora brand volt ez még pár éve bakker.

válasz erre

Újfiú

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Igen botladoznak mostanában...

válasz erre

Repülős

3 hónapja, 3 hete

Nagy sikere volt...

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 3 hete

Nem ez az első Snap cucc, ami hasal. Árnyéka hajdani önmagának ez a cég.

válasz erre

Chuck

3 hónapja, 3 hete

Hosszú életű volt.

válasz erre