A Swoop Aero engedélyt kapott a távoli drónozásra az ausztrál hatóságtól

2022. május 19.
91.2711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Swoop Aero engedélyt kapott az ausztrál Polgári Repülési és Biztonsági Hatóságtól (CASA) egy olyan központi létesítmény üzemeltetésére, amely lehetővé teszi a drónos szállító cég alkalmazottai számára, hogy egyszerre három különböző kontinensen akár öt különböző UAV-t is távolról irányítsanak.

A Swoop Aero ma tette meg a bejelentést, és a távoli üzemeltetési központ (ROC) működtetésére vonatkozó engedélyt "a nemzetközi" tevékenység megerősítése és racionalizálása szempontjából fontos eszköznek nevezte.

Azt mondta, hogy a létesítmény lehetővé teszi számára, hogy bővülő drónos kézbesítési tevékenységét inkább egy globális légitársasághoz hasonlóan működtesse azáltal, hogy egy helyre központosítja az üzemeltetési és navigációs technológiát, ezáltal javítva a hálózat láthatóságát és hatékonyságát világszerte.

A vállalat várhatóan a melbourne-i székhelyén helyezi el a ROC-ot. A Swoop Aero soha nem szűkölködött ambícióban, és a bejelentésben azt is megemlítette, hogy a ROC üzemeltetését várhatóan gyorsan bővíteni fogja, és 30:1-re növeli a repülésben lévő kézbesítő drónok és az őket felügyelő távoli pilóták arányát.
3 hozzászólás

Repülős

2 éve, 6 napja

Komolyan mondom, mindent ellepnek majd a drónok, mi leszünk csak a fekete sziget, röhögő smiley

válasz erre

Újfiú

2 éve, 6 napja

Kíváncsi lennék ha nálunk benyújtanának egy engedély kérelmet, mi lenne a reakció! röhögő smiley

válasz erre

Chuck

2 éve, 7 napja

Nagyon komolyan tolják! meglepett smiley

válasz erre