A SYPAQ papírdrónokkal segíti Ukrajnát

2023. március 07.
33.3481
marco profilja, adatai
marco
A Melbourne-ben székelő SYPAQ megkezdte azoknak a papírból készült drónoknak a kiszállítását Ukrajna számára, amelyeket kifejezetten védekezési és hadászati segítség céljából fejlesztett ki az ausztrál dróngyártó.

A Corvo nagy része bár kartonpapírból készül, mégis erős és hatékony eszköz lehet a védekezésben, hiszen akár 120 kilométert is meg tud tenni, így 60 kilométer távolságból is hozhat fontos információkat a katonáknak. Az eszközt nagyon könnyű és nagyon olcsó szenzorokkal szerelték fel, így elvesztésük nem olyan mértékű anyagi veszteség, mint egy hagyományos drón esetében lenne.

Kialakításának köszönhetően az összeszerelés és a javítás is gyerekjáték, az alapvetően szigszalaggal, gyorskötözővel vagy éppen spárgával, zsinórral összeeszkábált szerkezethez a legbonyolultabb eszköz egy csavarkulcs, amellyel az elülső motort és a propellert szerelik fel.

A Corvo ráadásul akkor is tájékozódik, amikor nem kap GPS jelet, így nagy eséllyel visszatalál a kiindulópontra, hogy leszállítsa a kellő információkat. Bár alapvetően felderítési, megfigyelési és felderítő küldetésekre is készítették, hasznos terhet is tud szállítani bizonyos mértékig.

Az ukránok egyébként használtak is már ilyen papírdrónokat bombák szállítására.

A SYPAQ papírdrónokkal segíti Ukrajnát - 2. kép


A SYPAQ papírdrónokkal segíti Ukrajnát - 3. kép


A SYPAQ papírdrónokkal segíti Ukrajnát - 4. kép

4 hozzászólás

Újfiú

3 hete és 2 napja

Elég menő cucc amúgy, csak kár hogy a háborúval kapcsolatban kell megismerni.

válasz erre

Levente

3 hete és 3 napja

Csak ne essen az eső.

válasz erre

Chuck

3 hete és 3 napja

Nagyon durva cucc!

válasz erre

Bandita

3 hete és 3 napja

Hát ez nagyon kemény!

válasz erre