A Terminator filmekből ismerős drónellenes fegyvert állítottak hadrendbe

2024. február 23.
3.3321
marco profilja, adatai
marco
A tajvani fegyveres erők a napokban bejelentették, hogy integrálták új drónvédelmi fegyverüket, amely futurisztikus kinézetével leginkább a Terminator sci-fi filmekben látott fegyverre hasonlít, és ezt nevében is hordozza, az eszköz neve ugyanis SKYNET ADS.

A tajvani DronesVision cég által több éve fejlesztett és piacon lévő fegyver ergonómiája úgy lett kialakítva, hogy az megkönnyítse a hadászatban a gyalogos haderők, a lakossági szektorban pedig a biztonsági őrök munkáját. A SKYNET ADS működésének alapja, hogy hatékonyan blokkolja az ellenséges(nek titulált) drónok videojel-átvitelét és a GPS-jeleket, valamint kényszeríteni lehet vele az eszközöket, hogy landoljanak.

Az elhárító fegyver integrálása az első lépés egy több eszközt egyesítő sorozatban, amelyek közt a tervek szerint olyan termékek kapnak még helyet, amik a látótávolságon kívül észlelést és elhárítást is lehetővé teszik, valamint integrálják a tajvani haderők megfigyelési és elhárítási rendszerébe, ennek megfelelően például célpont megjelölésére is használhatók lesznek a jövőbeni fegyverek.

Az ezirányú fejlesztések és megrendelések akkor gyorsultak fel igazán, amikor néhány évvel ezelőtt kínai drónok behatolását észlelték a légtérbe, amelyek azóta is rendszeresen megjelennek az égen, és vélhetően feltérképezik, valamint megfigyelik nem csak a katonai létesítményeket, de a lakossági egységeket is.

Az évekkel ezelőtti fejlesztés megkezdéséről egy akkori videó:

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Ronalddo

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Komoly cucc! meglepett smiley

válasz erre

Elvis

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Szép nagy mordály! meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Majd lefejleszti Kína a drónelhárító-elhárítót... röhögő smiley

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Rohadt jól néz ki amúgy! röhögő smiley

válasz erre