Megérkezett az Archerhez a United 1 milliárd dolláros drón megrendelésének előlege

2022. augusztus 11.
25.9441
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Archer Aviation újabb mérföldkőhöz érkezett légi taxi gyártásában, nemrégiben ugyanis 10 millió dolláros előleget kaptak a United Airlines társaságtól 100 városi légi mobilitási (UAM) járműre vonatkozó megrendelés részeként.

A United által fizetett 10 millió dolláros előleg az Archerrel kötött 2021. februári UAM-megállapodás 1 milliárd dollárra becsült értékének igen kis részét teszi ki, amelynek keretében a két cég 100 darab sorozatgyártású eVTOL repülőgép megvásárlásáról állapodott meg.

Mégis, tekintve a még fejlesztés alatt álló repülőgépeket érintő ügyleteknél megszokott, kvázi általános feltételes fedezeti ügyleteket - amelyek közül sok a szándéknyilatkozat vagy más formátumú, potenciális kilépési lehetőségeket tartalmazó megállapodás -, az előlegfizetés azt jelzi, hogy a United végig kívánja vinni az ügyletet.

A United előlegfizetése egyúttal nem elhanyagolható mértékű készpénzt biztosít az Archer számára, hogy a Maker eVTOL prototípusát a tanúsításon keresztül a gyártásig eljuttassa az UAM-üzemeltetők általi használatra.
3 hozzászólás

Repülős

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Mondjuk ebből még bármi lehet..

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 3 hete

Mondjuk ennyi előleg után még simán kitáncolhatnak...

válasz erre

Újfiú

1 hónapja, 3 hete

Nem ****ral gurigáznak!

válasz erre