A UPS megkapta a látótávon túli repülési engedélyt

2023. szeptember 07.
55.5191
marco profilja, adatai
marco
A világ kissé modernebb felén, az Amerikai Egyesült Államokban hosszú engedélyeztetési folyamat után végre megkapta - elsőként - a UPS szolgáltatásához a látótávon túli repülési engedélyt, ezzel pedig óriási lépést ért el a csomagszállítás a tengerentúlon.
 

Az Amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hivatal szerdai sajtóközleményében jelentette be a lépést, amivel megnyitotta a kaput a drónos szállító cégek - többek között a Wing, a FedEx vagy a Zip - kiterjedtebb működése előtt, hiszen hamarosan sokkal szélesebb körben tudnak csomagokat kiszállítani, ezáltal jelentősen nő az ügyfélkör és robbanásszerűen indulhat meg a csomagszállítás új lépcsőfoka.

A UPS Flight Forward, a UPS drónos szállításával foglalkozó leányvállalata immár kis csomagokat szállíthat SwissDrones SVO 50 V2 drónjaival látótávolságon túlra (BVLOS) anélkül, hogy a földön lévő megfigyelő személyzet más eszközök útvonalát és eget kémlelné aktívan.

Az FAA azt is bejelentette, hogy engedélyt adott két másik társaság számára is, hogy kereskedelmi céllal látótávolságon kívülre repüljenek, ezek név szerint az uAvionix Corp. és a Phoenix Air Unmanned infrastruktúra-ellenőrző cég is.
4 hozzászólás

Ronalddo

6 hónapja, 1 napja

Azért ez mennyire menő már, akár pár óra alatt kijön a csomag. Nem rossz.

válasz erre

Chuck

6 hónapja, 2 napja

Hát jó nekik bakker...

válasz erre

Repülős

6 hónapja, 2 napja

Döbbenet mennyire el vagyunk maradva a világtól..

válasz erre

Újfiú

6 hónapja, 3 napja

Hát igen, vannak helyek, ahol nem állják útját a fejlődésnek, mint ebben a sötét középkorban ami nálunk van.

válasz erre