A Wingcopter Németországban is megkezdte a drónos kiszállítást

2023. október 09.
41.5081
marco profilja, adatai
marco
Saját hazájában is megkezdte végre a drónos kiszállításokat a Németországból indult Wingcopter, ahol egyelőre az év végéig hajtanak végre úgynevezett próbarepüléseket, de mindezt már teljes értékű szolgáltatásként teszik.
 

Ennek értelmében a nehezen megközelíthető helyekre, hegyi falvakba és elszigetelt régiók bizonyos részeibe szállítanak ki nem romlandó tejet, tojást, gyümölcsöt és zöldséget, valamint konzerveket és sok más, hűtést nem igénylő terméket.

A fő fókusz a hesseni Michelstadt távoli kerületeinek lakosai, akik mostantól kezdve drónok segítségével kapják meg a rendelt élelmiszerek egy részét. Ez azért fontos fejlemény, mert az elmúlt években sok kisebb üzlet szűnt meg az érintett vidéken, így a lakosok időnként több mint 10 kilométert is kénytelenek autózni még a legalapvetőbb áruk beszerzéséhez is.

A jelenlegi működés szerint a Wingcopter drónjai szállítják a falvakon kívül előre meghatározott leszállóhelyekre, és onnan elektromos járművel szállítják az árut a végfelhasználókhoz. A LieferMichel néven indított projekt a Frankfurti Alkalmazott Tudományok Egyetemével (Frankfurt UAS) együttműködésben zajlik, amit a Német Szövetségi Digitális és Közlekedési Minisztérium (BMDV) finanszíroz.
5 hozzászólás

Ronalddo

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Be****ás, mennyire el vagyunk maradva MINDENKIHEZ képest.

válasz erre

Levente

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nehezen látom át, miért lesz egyébként megtérülő így szállítani, de egyszer majd kiderül... mosolygó smiley

válasz erre

Chuck

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

De jó nekik...

válasz erre

Repülős

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Lassan azért illenék már nálunk is lennie valami fejlődésnek...

válasz erre

Bandita

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Na végre otthon is elkezdtek melózni? mosolygó smiley

válasz erre