A Zipline új drónja egy kis segédet is magával visz a csomagok kiszállításához

2023. március 19.
3.3741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az őrült tempóban fejlődő, drónos csomagkiszállítással foglalkozó Zipline bemutatta legújabb fejlesztését: a P2 Zip platform a drón mellett egy kis segédet is magával visz, amivel még hatékonyabb a csomagok leszállítása.

Maga a drón nagyjából 10 perc alatt tesz meg egy 16 kilométeres utat, a célhoz érve pedig kötélen engedi le kis segédjét, amely végül a csomagot leteszi a legoptimálisabb helyre. A drónnak így nem kell leszállnia, hanem nagyjából 90 méter magasan lebeg, ezzel pedig nem csak biztonságosabb a kiszállítás, hanem gyorsabb is.

A Zipline szerint a P2 Zip egyébként szinte néma repülés közben, olyan hangot ad ki, amely a szélben susogó levelekhez hasonlít, ráadásul droid társának köszönhetően elég precíz ahhoz, hogy a csomagokat olyan kicsi területekre is kiszállítsa, mint például egy terasz asztala vagy akár egy lépcsőfok.

Távolabbi szállítások esetén a P2 Zip akár 40 kilométert is képes repülni egy irányba, és minden egyes kiszállítás után automatikusan tölteni kezdi magát a dokkoló állomáson. Csomag feladásnál a kis droid egy csúszdán jut be az épületbe, így a személyzetnek ki sem kell tennie a lábát a csomag feladásához az épületből.

A cég szerint a dokkoló felszerelése körülbelül annyi időt vesz igénybe, mint egy elektromos jármű töltője esetén. A tervek szerint elsősorban éttermek és kórházak telepítik majd a dokkolót, hogy lehetővé tegyék az élelmiszerek és a gyógyszerek gyors kiszállítását.

Az éles üzem előtt a Zipline több mint 10 000 tesztrepülést tervez végrehajtani körülbelül 100 drónnal, év végéig nagyjából egymillió repülést hajtanak majd végre.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

Levente

1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ez nagyon komoly cucc!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Tiszta sci-fi!

válasz erre

Repülős

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Rohadt jó!

válasz erre

Bandita

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Rohadt menő!

válasz erre

Chuck

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Hát milyen cuki már az a cucc! röhögő smiley

válasz erre