Akár 1000 kilométert is megtesz egy feltöltéssel a Vertiia légitaxija

2023. február 22.
226.9611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az ausztrál AMSL Aero a napokban sikeresen tesztelte évek óta fejlesztett Vertiia eVTOL drónját, amelyet a tervek szerint elsősorban légi személyszállításra, egészségügyi és segélyszolgálati célokra szán a cég.

A terv megvalósítása pedig nem lesz nehéz számukra az alábbi specifikációkat lárva. A Vertiia ugyanis egyszerre öt személyt is tud szállítani, a maximális sebessége pedig 300 kilométer óránként, de az igazi ütőkártya az egyszerre megtehető távolság ami akár 1000 kilométer is lehet. Ezt hibrid módban, hidrogén feltöltés rásegítésével képes elérni a drón, de a tisztán elektromos működéssel sem elhanyagolható a hatótáv, hiszen 250 kilométeres távolságra képes repülni a Vertiia egyetlen feltöltéssel.

A Financial Review-nak adott interjúban Andrew Moore, az AMSL Aero társalapítója kiemelte, hogy a légitaxizás azért kiemelten fontos felhasználási terület, mert Sydney-ben, Melbourne-ben és Brisbane-ben rengeteg olyan ember él, akik jelentősen lerövidíthetik az ingázást, ha otthonukból közvetlenül a munkahelyükre repülnek, hiszen egy ekkora országban óriási távolságok annak.
4 hozzászólás

rami89

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Bandita írta:
De kipróbálnék már egy ilyet!
Itthon erre nem igazán lesz lehetőség még sok évig, szóval minimum Franciaországig kell majd utazni ezért az élményért.

válasz erre

Chuck

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

Brutttttál! meglepett smiley

válasz erre

Bandita

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

De kipróbálnék már egy ilyet!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

Ez már azért vállalható távolság! meglepett smiley

válasz erre