Az Airbus és a müncheni repülőtér teljes körű AAM-megoldásokat kínál a városoknak

2022. június 28.
104.8201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az európai repülőgépgyártó Airbus a Müncheni Nemzetközi Repülőtérrel együttműködve egy olyan projektet indít, amely a fejlett légi mobilitási (AAM) megoldások teljes skáláját kínálja a világ városai és régiói számára, amelyek a légi járművek új generációs szolgáltatásait, például a légi taxikat szeretnék fejleszteni.

Az Airbus közölte, hogy a páros az ILA Berlin Air Show-n egyetértési nyilatkozatot írt alá arról, hogy kulcsrakész megoldásokat készítenek az AAM-tevékenység bevezetését egyszerűsíteni kívánó közigazgatási szervek számára az eVTOL járműveket, az üzemeltetési és navigációs technológiát, valamint a földi infrastrukturális lehetőségeket kombináló csomagok révén.

Az ajánlat központi eleme a CityAirbus NextGen, egy négyüléses repülőgép, amelyet elsősorban légi taxizásra és legfeljebb 80 km-es közepes távolságra történő szállításra használnak majd.

A partnerség tükrözi az Airbus meggyőződését, hogy az AAM-szolgáltatások elindításához a városoknak teljesen új ökoszisztémákat kell létrehozniuk, amelyek képesek biztosítani az eVTOL-üzemeltetés biztonságos és zökkenőmentes integrációját a légterükbe, majd összekapcsolni ezeket a környező területek más területeivel.

Ennek elősegítése érdekében a vállalat nemrégiben jelentette be a németországi Bajorországban a Légi Mobilitási Kezdeményezés létrehozását, amely a következő generációs repülőgép-szolgáltatásokra felkészülni kívánó állami és magánszereplők egy csoportját tömöríti.
1 hozzászólás

Chuck

1 éve, 10 hónapja és 23 napja

Hát jah, csak engedjék is be az országok... mosolygó smiley

válasz erre